Nieuwsbrief november 2020

 
 

De klok is inmiddels weer verzet en de donkere wintertijd komt ras dichterbij. Gelukkig zijn er - ondanks het Covid-19 virus - deze dagen weer veel lichtpuntjes te zien en is er volop leven binnen de Don Bosco wereld. Al blijft het - ook bij Don Bosco - zaak om waakzaam te blijven en de RIVM-adviezen goed op te volgen. Gelukkig lijdt het enthousiasme bij de leiding van diverse Don Bosco centra er niet onder en werd er weer van alles georganiseerd. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. 


 

Ter inspiratie: lang leve onze fantasie!

 
 

Veel niet tijdens de Coronacrisis, wat nog wèl?
Niet naar cafés, niet naar festivals, niet met vrienden chillen in het park, nog maar één vriend(in) mogen zien, niet Tinderen etc. Wat nu?
Don Bosco vertelde verhalen. Met verhalen creëerde hij een nieuwe toekomst.
In verhalen kun je  je eigen verlangen leggen, je kunt ze delen met anderen, je kunt zelfs een verhaal maken waarin je helemaal ‘los gaat’.
Lang leve onze fantasie!


 

Uitslag Rabo Club Support

 
 

Bijna een half miljoen leden hebben hun stem uitgebracht op de doelen die de verschillende clubs willen realiseren! Ruim 30.000 verenigingen hebben meegedaan met Rabo ClubSupport. Don Bosco Deventer ontving voor hun jongerenproject een bedrag van 187 euro en Don Bosco Apeldoorn een bedrag van maar liefst € 410,52 euro. Namens de jongeren: dankjewel Rabobank en natuurlijk ook alle mensen die op Don Bosco hebben gestemd!


 

Programma Straatvisie november

 
 

Don Bosco Straatvisie in Amsterdam heeft voor de maand november weer een boeiend en gevarieerd programma samengesteld met oa een filmmiddag en diverse lunches en/of diners in combinatie met een interessante workshop. Maandag 23 november is de afsluiting van het  HipHop-project 'LuctoretEmergo' onder begeleiding van rapper Simson: een diner in combinatie met verschillende optredens.


 

Een kijkje in de keuken van een jongerenwerker

 
 

De Wijkkrant van De Maten (Apeldoorn) publiceert regelmatig een stukje over het werk van de Don Bosco jongerenwerkers in de wijk waarin Fiona Dreef en Ebu Aslan actief zijn Ze vertellen dat jongerenwerk meer is dan chillen en sporten met jongeren. Ze gaan in op de problemen en hulpvragen van jongeren in deze lastige tijd.


 

Animatiefilmpje Don Bosco Deventer

 
 

Het logo van Don Bosco Deventer dekt aardig het thema van hun nieuwe project met speciale aandacht voor 'dak- en thuisloze jongeren'. Hopelijk gaat dat lukken met financiële steun van oa het Kansfonds. Als aanvulling op al de documenten van het plan maakte Harm Jonker een filmpje met behulp van het animatieprogramma Doodley. Nieuwsgierig naar de animatievideo? Zie https://youtu.be/CnzpNrTvOhQ


 

Don Bosco Bios Rijswijk

 
 

De kinderen van de overblijf hebben afgelopen tijd hard gespaard voor Don Bosco munten. Deze konden ze verdienen met spelletjes, complimenten geven en elkaar helpen. Met deze gespaarde munten kunnen ze een kaartje kopen voor.....de Don Bosco Bios! Komende week mogen ze elke dag lunchen in de bios, hoe gezellig!


 

Samenwerking Don Bosco Nederland en Vlaanderen

 
 

Dit jaar viert de salesiaanse provincie BEN (België -Vlaanderen en Nederland) haar 15-jarig jubileum. In 2005 werden beide provincies samengevoegd tot één provincie onder één bestuur. De laatste jaren wordt er op tal van vlakken steeds meer samengewerkt. Zo ook op het gebied van communicatie. Er is gekozen voor één gezamenlijke website waarop nieuws gedeeld wordt: donbosco.nl / donbosco.be). In 2021 zullen ook de bladen Don Bosco NU en Don Bosco Vlaanderen samengaan en zullen de digitale nieuwsbrieven samengevoegd worden. Alle nieuwsbriefabonnees ontvangen hierover nog nader bericht.


 

Vacatures bij Don Bosco

 
 

Don Bosco Werken Nederland is op zoek naar een nieuwe Stafmedewerker Communicatie. Heb jij een vaardige pen, affiniteit met jongeren én met Don Bosco? Ben je handig met sociale media en op zoek naar een parttime baan of klus? Dan is deze uitdagende functie misschien wat voor jou! Zie de met deze nieuwsbrief meegezonden bijlage, reageer vóór 1 december aanstaande.

Diverse Don Bosco werken zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers.
Wil jij meehelpen om kwetsbare jongeren in Utrecht een stem en gezicht te geven? Het bestuur van Don Bosco Utrecht (U-2BHeard!) is op zoek naar een nieuwe penningmeester Klik hier voor meer informatie.
Don Bosco Amsterdam zoekt twee nieuwe bestuursleden: een secretaris en een algemeen bestuurslid.


 

Wist je dat...

 
 

  Projectcoördinator Sterre op 5 november met een high-tea afscheid heeft genomen bij Don Bosco Straatvisie in Amsterdam. Vanaf januari neemt Jim Joosten haar werkzaamheden bij Straatvisie over.
De jongeren er zelf voor hebben gekozen om de naam U-2B Heard! te veranderen in Don Bosco Utrecht, voor en door jongeren. De wijziging gaat begin 2021 in.
✔  Vanwege corona is het een stuk rustiger bij Assel Don Bosco Centrum, deze tijd wordt gebruikt voor het opknappen van o.a. de Piramide, alle wanden worden opnieuw gesausd.
✔  Een jaar geleden werd de documentaire Leven bezield door Don Bosco gelanceerd, de drie delen zijn via YouTube inmiddels ruim 3.500 keer bekeken.
✔  Veel artikelen in de Don Boscowebshop nu afgeprijsd zijn? Neem er eens een kijkje.


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier