Nieuwsbrief oktober 2020

 
 

De herfst is aangebroken en zorgt weer voor mooie kleuren in de natuur. Het Covid-19 virus is helaas weer in opmars daarom heeft de regering de maatregelen aangescherpt. Het blijft - ook bij Don Bosco - zaak om waakzaam te blijven en de RIVM-adviezen goed op te volgen. Gelukkig lijdt het enthousiasme bij de leiding van diverse Don Bosco centra er niet onder en werd er weer van alles georganiseerd. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. 


 

Ter inspiratie: De kleine goedheid

 
 

De kleine goedheid van het dagelijks leven houdt stand ondanks alle narigheid die mensen elkaar ook kunnen aandoen. Ze is broos en tijdelijk. Een goedheid zonder getuigen, in stilte, bescheiden, zonder triomf. Het zijn gewone mensen, ‘simpele zielen’ die haar verdedigen …
 
Naar Emmanuel Levinas


 

HipHop project Don Bosco Straatvisie gestart

 
 

Een groep jongeren van Straatvisie ging afgelopen week samen naar de film Paradise drifters geweest. Een mooie en heftig artistieke film over drie jongeren die proberen te overleven, te vluchten voor de problemen en te zoeken naar stabiliteit, rust en liefde. Een echte aanrader!
Bij Don Bosco Straatvisie ging 30 september het Hip-Hop project Luctor & Emergo van start onder leiding van rapper Simson. De deelnemers hebben een mooie start gemaakt en gaan de komende tijd aan de slag om toe te werken naar een mooie liveshow. Wat een indrukwekkende verhalen en teksten zijn er al voorbijgekomen! Je leest en hoort er binnenkort meer over.


 

DeeBeetje leiding klaar voor nieuw seizoen 2021

 
 

Eind september kwam een deel van de leiding van DeeBeetje bij elkaar in Assel, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand vanwege corona. Maar hoe weet je zeker dat je 1,5 meter afstand hebt? Ieder bouwde zijn eigen verplaatsbare cirkel. Dat werd een groot succes wat zorgde voor de nodige hilariteit. Met deze cirkels werden vervolgens buiten spellen gespeeld en tijdens een wandeling droomde eenieder over gewone kampweken zoals vroeger. We hopen dat dit snel weer kan. De DeeBeetjefolder voor 2021 is in ieder geval klaar, het thema van de kampen volgend jaar is 'Reis door de tijd'. De folders worden snel verder verspreid.


 

Jongeren Don Bosco Apeldoorn genoten van kamp in Assel

 
 

Vorige week is Don Bosco Apeldoorn met jongeren op kamp geweest in Assel. Ondanks de maatregelen was het een ontzettend leuk en onvergetelijk kamp! Een aantal dingen hoorden daar natuurlijk bij, zoals de drie slapeloze nachten en vele gezellige, grappige gebeurtenissen waar ze zich stuk om hebben gelachen. Tijdens dit kamp werden verschillende activiteiten georganiseerd. Eén daarvan was de fotografiecursus onder leiding van Dennis Dekker, eigenaar van Mediamagneet. Geweldig om te zien hoeveel mooie foto's de jongeren hebben gemaakt met superhandige tips van Dennis, een simpel bewerkingsprogramma en natuurlijk heel veel creativiteit. De foto's zijn gewoon met de smartphone genomen. Bekijk op hun Facebookpagina de mooie kiekjes of geniet van de vlogs van jongerenwerker Eub Aslan op studio Don Bosco (Youtube).


 

Waardering Don Bosco-kids Rijswijk voor zorgpersoneel

 
 

Don Bosco-kids tonen waardering voor zorgpersoneel HagaZiekenhuis. Deze kanjers gingen op pad naar de lokale topbakker voor een tas vol bonbons, om deze vervolgens te brengen naar medewerkers Marnix en Elly van het HagaZiekenhuis. De kinderen mochten al hun vragen over corona en het ziekenhuis stellen. Marnix en Elly hebben de bonbons vervolgens uitgedeeld aan de medewerkers van de intensive care, die in de huidige situatie een stuk harder moeten werken. Don Bosco vindt het belangrijk dat kinderen zich bewust worden van de wereld om hen heen. Kids 4 Society is een manier om kinderen te laten ervaren hoe goed het voelt om een ander te helpen. Het project is mogelijk dankzij bijdragen van de Gemeente Rijswijk, het Haags Groene Kruis en het PIN fonds. Ook een keertje helpen, of heeft u juist een klus voor deze kids? Mail resa@donboscorijswijk.nl voor de mogelijkheden.


 

​Don Bosco Introductietraining in Assel

 
 

De zes nieuwe stagiairs die zich gaan inzetten bij Don Bosco Straatvisie (A’dam) volgden woensdag 23 september hun introductietraining in Assel. Vergezeld door Linda, hun coördinator, maakten zij kennis met de sfeer en het gedachtegoed van Don Bosco. Rita (stafmedewerker vorming) leidde de dag. Het grootste gedeelte kon nog buiten plaatsvinden op de laatste ‘zomerse dag’ van het jaar.
Aan enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid geen gebrek bij de zes dames die allen een H.B.O.-opleiding volgen. Ze zullen van grote betekenis zijn voor de jongeren in A’dam die assistentie en bemoediging kunnen ervaren in hun aanwezigheid. Ze zijn geëquipeerd met ideeën om een aanbod te doen rond de school, de huiskamer, de speelplaats en de zin-plek. Dat wordt top! We wensen de nieuwe stagiairs een zinvolle tijd in een gastvrije omgeving.


 

Samenwerking Don Bosco Nederland en Vlaanderen

 
 

Dit jaar viert de salesiaanse provincie BEN (België -Vlaanderen en Nederland) haar 15-jarig jubileum. In 2005 werden beide provincies samengevoegd tot één provincie onder één bestuur. De laatste jaren wordt er op tal van vlakken steeds meer samengewerkt. Zo ook op het gebied van communicatie. Er is gekozen voor één gezamenlijke website waarop nieuws gedeeld wordt: donbosco.nl / donbosco.be). In 2021 zullen ook de bladen Don Bosco NU en Don Bosco Vlaanderen samengaan en zullen de digitale nieuwsbrieven samengevoegd worden. Alle nieuwsbriefabonnees ontvangen hierover nog nader bericht.


 

Vacatures bij Don Bosco

 
 

Bij Don Bosco zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers.
Wil jij meehelpen om kwetsbare jongeren in Utrecht een stem en gezicht te geven? Het bestuur van Don Bosco Utrecht (U-2BHeard!) is op zoek naar een nieuwe penningmeester en een secretaris. Klik hier voor meer informatie.
Don Bosco Straatvisie in Amsterdam is op zoek naar een doelgerichte Projectcoördinator Inspraak (24 uur per week) die affiniteit heeft met de doelgroep kwetsbare jongeren.
Don Bosco Amsterdam tenslotte zoekt twee nieuwe bestuursleden: een secretaris en een algemeen bestuurslid.


 

Wist je dat...

 
 

✔  Don Bosco Apeldoorn op 25 september jongstleden 45 jaar bestond, alle jongeren werden getrakteerd op soesjes.
✔  Don Bosco Rijswijk nu ook verkleedkleding verhuurt? Voor 10 euro heb je een complete outfit voor een feestje.
✔  Don Bosco Deventer en Don Bosco Rijswijk meedoen aan de Rabo Clubsupport? Je kunt van 5 t/m 25 oktober op hen stemmen via deze link.
✔  Mensen die statiegeldflessen inleveren bij de Jumbo in wijk de Mheen kunnen de opbrengst ten goede laten komen aan het jeugdwerk van Don Bosco Apeldoorn.
✔  Veel artikelen in de Don Boscowebshop nu afgeprijsd zijn? Neem er eens een kijkje.


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier