Nieuwsbrief september 2020

 
 

Het normale leven hervindt zich meer en meer al blijft het wel zaak om waakzaam te blijven en de RIVM-adviezen op te volgen. De activiteiten bij diverse Don Bosco centra zijn gelukkig overal weer zichtbaar. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. We wensen alle nieuwsbrieflezers een mooie nazomer, vol aangename verrassingen. 


 

De natuur als inspiratie...

 
 

De natuur als verkwikkende ‘speelplaats’. Je hoeft maar een keer te wijzen op een kikker, of een mooie bloem en de interesse bij kinderen is vaak al gewekt. Of het kind nu vrolijk is, huilt, piekert of gewoon diep nadenkt, slechts een kleine glimp van iets levends in de natuur, laat de aandacht naar de natuur, en feitelijk dus 'het nu', gaan. Het geeft ontspanning om even niet te hoeven praten en denken om zo de stilte en vrijheid te ervaren.


 

Vakantiebos Don Bosco Rijswijk zit er op

 
 

Bakken, dansen, knutselen, ohja, en heel veel spelen met water: dat was Vakantiebos 2020. Elke dag genoten zo'n 130 kinderen van deze geslaagde editie. Don Bosco Rijswijk is apetrots op haar junior-leiding. Want dit jaar konden de 13-16 jarigen helaas niet meedoen aan Vakantiebos. Daarop kwam het idee om hen tóch bij Don Bosco te betrekken, door ze te bekronen als junior-leiding: helpende handjes, ervaringsdeskundigen en toekomstige vrijwilligers in één. Maar liefst 11 jongeren waren enthousiast en hebben hun zomer in het teken gezet van Don Bosco en de kinderen.


 

Gevarieerd aanbod activiteiten Don Bosco Straatvisie

 
 

In september heeft Don Bosco Straatvisie in Amsterdam weer een geweldig programma georganiseerd. Straatvisie organiseert een drieluik om jongeren te helpen een baan te vinden. De eerste bijeenkomst ging over het maken van een goede CV, donderdag 10 september staat in het teken van een goede sollicitatiebrief en donderdag 17 september wordt het sollicitatiegesprek geoefend. Daarnaast is er maandag 14 september inloop met karaoke, 21 en 28 september is er een open inloop en  24 september is er cultuurkoken, kortom een geweldig gevarieerd programma.
Jongeren van 17 - 27 jaar zijn hierbij welkom in het Don Boscohuis aan de Apollolaan 91 in Amsterdam. Aanmelden? App, bel of sms naar 06-40174208 of mail naar: aanmelden@dbstraatvisie.nl. Op 30 september start Straatvisie een mega tof hiphop project met niemand minder dan rapper Simson! We houden je op de hoogte.


 

Website Jongerenhulp Utrecht dankzij U-2B Heard!

 
 

Website jongerenhulp Utrecht: de jongeren van Don Bosco U-2B Heard! hebben een nieuwe website ontwikkeld. Bij hun contacten in Utrecht kregen ze vaak vragen over regels, projecten en hulpverleningsorganisaties. Om het voor kwetbare jongeren gemakkelijker te maken om informatie te vinden hebben ze nu een website ontwikkeld waarop alle relevante informatie staat over regelgeving, hulpverleningsorganisaties en projecten. Deze informatie is voor iedereen beschikbaar. Neem zelf eens een kijkje op de website: www.jongerenhulputrecht.nl


 

Driedaagse U-2BHeard! in Assel

 
 

Leiding en jongeren van Don Bosco U-2B Heard! reden op dinsdagochtend 18 augustus weg uit Utrecht, getooid met mondkapjes, om gezamenlijk in de natuurlijke omgeving van Assel te arriveren. Wat zag iedereen uit naar enkele dagen frisse lucht, plezier en inspiratie opdoen in de omgeving van het Assel Don Bosco Centrum. Eenmaal uit de auto’s mochten de mondkapjes af. Nieuwsgierig naar het vervolg? Lees dan hier verder voor het hele verslag.


 

Nieuwe milieustraat Assel Don Bosco Centrum

 
 

Afval scheiden, goed bezig! Dat staat boven de twee nieuwe milieustraten van Assel Don Bosco Centrum. Dankzij de hulp van enkele handige vrijwilligers is dit project de afgelopen maand gerealiseerd. Het centrum schenkt veel aandacht aan afvalscheiding en duurzaamheid staat hoog in het vaandel.


 

Najaarseditie Don Bosco NU

 
 

Eind september verschijnt de herfsteditie van Don Bosco NU. In dit nummer kun je een samenvatting lezen van de inleiding die de Ierse provinciaal Eunan McDonnell hield tijdens het Algemeen Kapittel. Gee van den Berghe deelt de opgedane kennis van het webinar ‘Opvoeden in coronatijd’ om deze wijsheden vast te kunnen houden. In de rubriek jongeren aan het woord delen jongeren uit Apeldoorn hun ervaringen en standpunten rond ‘racisme’. Op de achterpagina deelt Ben Roesink zijn inspiratiebron, hij was jarenlang verbonden aan de Don Bosco L.T.S. in Leusden en is nu al heel lang actief als vrijwilliger bij Assel Don Bosco Centrum. Stuur een mail naar info@donbosco.nl als je het blad gratis wilt ontvangen.


 

Wist je dat...

 
 

✔  Het team van Don Bosco Apeldoorn deelnam aan de BHV-herhalingscursus en de kennis weer is bijgespijkerd.
✔  Jongeren van Don Bosco De Maten het weekend van 18 t/m 20 september op kamp in Assel gaan.
✔ Kijktip | 'Alleenzaam' - jongeren en eenzaamheid. Wat weinig mensen weten, is dat 1 op de 10 jongeren eenzaam is. In het nieuwe EO-programma ‘Alleenzaam’ gaan vijf jongeren in drie afleveringen van 40 minuten met presentator Rachel Rosier op zoek naar antwoorden. Bekijk Alleenzaam.
✔  De Don Boscobuurt in Amsterdam een eigen Don Bosco buurtplatform heeft op Facebook.
✔  Wist je dat in Amsterdam aan de Eerste Constantijn Huygensstraat 7h een café genaamd Bosco is?? Je kunt er o.a. een lekkere Boscoburger eten. Zie: www.cafebosco.nl
 


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier