Nieuwsbrief juli 2020

 
 

Al weer de vijfde nieuwsbrief in coronatijd. Gelukkig worden de maatregelen wat versoepeld en komt het normale leven weer een beetje op gang. Onze Don Bosco centra mogen weer open en diverse kinderactiviteiten zijn inmiddels weer opgestart.
Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. Zorg goed voor jezelf en je naasten en blijf gezond, samen zijn we niet alleen.


 

Ter inspiratie: bij Don Bosco tref je een gezellige tafel aan

 
 

'Rondom de tafel ontmoeten we elkaar, genieten we van de gastvrijheid die we bieden en ontvangen, laten we ons het eten smaken en heffen we het glas op het goede leven. De tafel is de plek waar we praten, lachen, huilen, van mening verschillen,  ruzie maken, het weer goedmaken en elkaar aandacht geven. De plek waar we samen eten is ook bij uitstek de plek waar we samen delen en samen kunnen lezen. Wie wil genieten van het goede leven, kan niet zonder tafel.'
Uit: Lezen voor je leven,
Dom Bernardus en Jos Douma


 

Vakantiebos 2020 Don Bosco Rijswijk gaat door!

 
 

Van 10 tot en met 28 augustus staat Marlies Cuppen samen met haar team klaar om de kinderen van vier tot twaalf jaar uit Rijswijk, Den Haag en omstreken weer te verwelkomen. Check het hele programma voor Planetenbos 2020 op www.donboscorijswijk.nl .
Vanwege de veiligheid is er een maximum aantal kinderen per leeftijdsgroep. Het reserveren van plekjes is helaas nu nog niet mogelijk. De voorverkoop start op dinsdag 4 augustus van 11.00-13.00 uur en van 17.00-19.00 uur. En (als er nog kaarten over zijn) woensdag 5 augustus van 13.00-15.00 uur. Helaas is er dit jaar voor 13-16 jarigen geen programma maar ze kunnen wel meedoen als 'junior leiding'. Lees hier het artikel over het Vakantiebos in een recente editie van het blad Groot Rijswijk.


 

Vrienden van Don Bosco Rijswijk

 
 

Don Bosco Rijswijk heeft veel betrokkenen die om het jeugdcentrum geven en graag iets willen bijdragen. Om hierin te voorzien is ‘Vrienden van Don Bosco Rijswijk’ in het leven geroepen. Wanneer je je aanmeld als ‘Vriend’ geniet je van een aantal leuke voordelen: je ontvangt periodiek een nieuwsbrief vol leuke weetjes en nieuwtjes, bij elk bezoek krijg je een kopje koffie van het huis (op het Don Boscofestival zelfs met iets lekkers!) en ze sturen je als eerste leuke foto’s en video’s toe. Voor € 50,- per jaar ben je al vriend en uiteraard is het makkelijk opzegbaar als je ermee wilt stoppen. Aanmelden kan via www.donboscorijswijk.nl/vrienden


 

Podcast jongerenwerker Don Bosco

 
 

Jongerenwerker Ebu Aslan van Don Bosco Apeldoorn is onder de titel 'Aslan talks' een podcast gestart en hij begon meteen over een actueel belangrijk onderwerp, namelijk racisme. Luister zelf maar want zijn eerste podcast staat ondertussen online op Spotify en Youtube!
Spotify koppelen:
https://lnkd.in/exNM3yv

YouTube:
koppelen https://lnkd.in/eFfAzkK
PS: beeld en geluid loopt nog niet helemaal synchroon op YouTube. Sorry voor het ongemak!


 

KinderkookclubDon Bosco Zevenhuizen

 
 

Afgelopen tijd was er elke woensdag bij Don Bosco Zevenhuizen een gezellig kinderkookcafé van 15:00 tot 17:00 uur. Super lekker samen leren koken en gezellig voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar onder begeleiding van Whitley Terwindt en vaste helpers Han en Karim. Afgelopen woensdag heeft het kinderkookcafé  het seizoen feestelijk afgesloten. Na de zomervakantie hopen ze alle kinderen weer terug te zien.


 

Doe mee aan de Digitale Kampweek van DeeBeetje

 
 

Hééé! Hééé, jij daar! Ja, jij, daar achter dat scherm. Kom eens dichterbij voor dit geheim? Je hebt misschien al gehoord dat de DeeBeetje kampen van dit jaar niet door gaan vanwege Corona. Maar dat betekent niet dat geheime mysteries die dit jaar rond de kampschuur zouden zweven ineens verdwenen zijn. Een team van DB-mysterie jagers heeft ze weten te vinden. Je leest het goed. De DeeBeetje kampen van 2020 gaan gewoon door! Nou ja, gewoon... Helaas geen kampschuur, geen watergevechten, geen levend stratego en we gaan helaas niet zwemmen. Wat dan wel? .. we lichten alvast een tipje van de sluier op. Het DB-mysterie team heeft alles in het werk gesteld om toch zo veel mogelijk geheimen te ontcijferen en raadsels op te lossen. Dit alles digitaal. Een week lang, iedere dag zijn er digitale activiteiten om aan mee te doen. Dit kan van alles zijn: actieve spellen, groene spellen, denkspellen, en uiteraard kan een bonte avond niet ontbreken! Wanneer kun je meedoen? Dat hangt af van je leeftijd: Ben je 13 t/m 16 jaar? Dan is je digitale kampweek van 20 juli t/m 24 juli Ben je 8 t/m 12 jaar? Dan is je digitale kampweek van 27 juli t/m 31 juli Hoe kun je meedoen? Vul het inschrijfformulier in via deze link: Aanmeldformulier deelnemers


 

Symposium over Zwerfjongeren Don Bosco Deventer

 
 

Eind 2019 heeft staatssecretaris Blokhuis een actieplan gelanceerd voor dak- en thuisloze jongeren (Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport). Dit is gedaan omdat in Nederland in de periode 2016-2019 het aantal thuislozen tussen de 18 en 30 jaar verdrievoudigde tot ruim 12.000.  Deventer denkt zelf, volgens voormalig gemeenteraadslid Marleen van der Kolk, die in het bestuur zit van stichting Zwerfjongeren Nederland, dat er minstens 55 zwerfjongeren in Deventer zijn. Volgens de landelijke cijfers zal dit eerder rond de 75 zijn. Volgens Annemiek De Wolf van het Leger des Heils is ook deze inschatting nog aan de lage kant. Om dit probleem op de kaart te zetten en instellingen en belanghebbenden te inspireren heeft Don Bosco Deventer samen met een aantal organisaties bedacht om een symposium op poten te zetten. Centraal hierin zal het verhaal van Thuisloze jongeren zelf staan. Deze jongeren willen ze graag betrekken bij het organiseren én het leiden van het symposium. De bedoeling van het symposium is om bestuurders en beleidsmakers in aanraking te laten komen met verhalen uit de (leef)wereld van (voormalig) zwerfjongeren. Daarnaast wil de organisatie inspiratie bieden aan de bezoekers ten aanzien van hoe je deze doelgroep wel op een goede manier kunt ondersteunen.
Samen met studenten van Hogeschool Saxion is de organisatie van het Symposium opgepakt. De organisatie is al heel ver (draaiboek, programma, e.d.) maar als gevolg van het Covid-19 virus is het nog niet tot uitvoering gebracht. Hopelijk lukt dat nog in het najaar van 2020, of anders voorjaar 2021.


 

Wist je dat...

 
 

✔  Don Bosco Apeldoorn zoekt iemand met verstand van financiën om de functie van penningmeester in het bestuur te vervullen. Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid voor het jeugd- en jongerenwerk van Don Bosco Apeldoorn. Het bestuur bestaat uit vijf leden, waaronder de directeur. Voor de portefeuille financiën zoeken ze nu een nieuwe penningmeester, omdat de huidige penningmeester wegens gezondheidsredenen moet stoppen. Klik hier voor de vacature. Ken je iemand? Reacties zijn welkom via w.deboer@donboscoapeldoorn.nl 


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier