Nieuwsbrief mei 2020

 
 

De derde nieuwsbrief in coronatijd. De verschillende Don Bosco teams in Nederland blijven geinspireerd en zijn zeer creatief en actief om allerlei nieuwe activiteiten te bedenken en aan te reiken voor kinderen en jongeren die nu verplicht veel thuis zitten. Geniet van een aantal nieuwe initiatieven in deze nieuwsbrief.
Zorg goed voor jezelf en je naasten en blijf gezond, samen zijn we niet alleen.


 

Ter inspiratie

 
 

Don Bosco: aanvoerder der schelmen!
In 1841 werd Don Bosco in Turijn tot priester gewijd. Hier vond hij ook het begin van zijn levenstaak: het opvangen en opvoeden van de verwaarloosde jeugd. Door de overtuiging en vastberadenheid waarmee hij deze taak op zich nam werd hij vaak met de neus nagekeken, want wat is dat nu voor priester die zich de hele dag met die schelmen bezighield? Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bijnaam: “Capo dei Birboncelli” of vertaald: “Aanvoerder der schelmen” kreeg.


 

Don Bosco De Maten actief

 
 

Jongerenwerkers van Don Bosco De Maten blijven online zeer actief op Instagram en Facebook en houden zo contact met jongeren. Om onderling contact te houden deelden ze diverse (TikTok) challenges voor jongeren thuis. Het team mocht dankzij het Nationaal Fonds Kinderhulp twintig 'op-jezelf-woon-pakketten' uitdelen aan jongeren en kreeg van het Outreach Team Apeldoorn kauwgomballen en snoep om aan jongeren uit te delen.


 

Don Bosco Rijswijk

 
 

Don Bosco Rijswijk kreeg goed nieuws. Het project waar zij mee startten toen het jeugdcentrum hoorde tijdelijk te moeten sluiten, wordt gesteund door het Oranje Fonds. Dankzij een bijdrage van € 2500 kon het team doorgaan met het helpen van mensen die door de coronacrisis thuis zitten. Inmiddels zijn al 318 verse maaltijden bereid en aan huis bezorgd door de medewerkers en vrijwilligers van Don Bosco Rijswijk. Daarnaast is het team druk geweest met o.a. mondkapjes naaien, kaarten schrijven en honden uitlaten. Via Facebook gaven diverse juffen creatieve opdrachten aan de kinderen thuis.
Op 11 mei a.s. opent Don Bosco Rijswijk - gedeeltelijk- haar deuren. Daarover later meer.
 


 

Nieuws van DeeBeetje

 
 

Wat een gekke tijd. Een enthousiast Deebeetje-team zit thuis, ze kunnen dit voorjaar niet op kamp. Ze missen het keten op de slaapzaal, het feestje in de afwaskeuken, de leuke/gave/creatieve spellen, het kussengevecht, levend stratego, het kampvuur en nog veel meer. Nu hebben zij hard gewerkt aan een Deebeetje-kamp voor thuis. Doen jullie met ons mee? Hier de uitnodiging/nieuwsbrief van deze special edition 2020. Via de website (www.deebeetje.nl) of de facebookpagina vinden jullie vanaf vrijdag 1 mei de bijbehorende filmpjes. Heb je er zin in? Doe alle leuke dingen mee. De leiding gaat er van uit dat ze komende zomer samen op kamp kunnen.
 


 

Opsteker voor team U-2BHeard!

 
 

De medewerkers van het team van U-2BHeard! werden afgelopen week verblijd met een heel lief kaartje van de D66-raadsfractie. Een positief gebaar en een hele mooie opsteker in deze lastige coronatijd.


 

Gratis knutselpakketten voor kinderen in Deventer

 
 

Bij Don Bosco in Deventer organiseerde The Colorful Circle een geslaagde actie bij de buurtsuper om samen de wereld een beetje mooier maken. Kinderen konden gratis een leuk knutselpakket afhalen met speciale opdrachten voor kids van alle leeftijden.


 

Cursus Don Bosco en zijn Erfgoed 2020 - 2022

 
 

Het team van Don Bosco Vorming & Animatie in Vlaanderen biedt volgend schooljaar een nieuwe editie van de cursus ‘Don Bosco en zijn erfgoed’. Het is een uitgelezen kans om de salesiaanse identiteit van je organisatie te verstevigen en een netwerk te bouwen van salesiaans bewogen en deskundige mensen. Goed om te weten is dat deze cursus maar om de twee jaar aangeboden wordt. Wees er dus snel bij om je team van ‘salesiaanse ondersteuners’ uit te breiden. Op dinsdag 2 juni 2020 is bij Don Bosco in Oud-Heverlee (België) een infomiddag voor geïnteresseerden. Kandidaat-deelnemers kunnen met elkaar kennismaken en krijgen tussen 14.00 uur en 16.00 uur meer uitleg over inhoud, verwachtingen en data. Heb je interesse? Schrijf je tijdig in (ook bij twijfel), zodat de organisatie contact kan opnemen als de omstandigheden dit vereisen. Inschrijven voor de infomiddag kan online (vóór 27 mei). Meer info vind je op hun website.


 

Wist je dat...

 
 

  Het jaarverslag 2019 van DeeBeetje is verschenen en is zeker de moeite om te lezen.
✔  Don Bosco Zevenhuizen (Apeldoorn) zoekt iemand met groene vingers en hart voor Don Bosco voor het onderhoud van de tuin, iets voor jou?
✔  In het meditatiebos van Assel Don Bosco Centrum wordt hard gewerkt aan de realisatie van een stiltewand van boomstammen en -takken.
✔  Het Fondsendigitaal 2020 is verschenen en is voor aangesloten Don Bosco werken te leen via communicatie@donbosco.nl. De USB-stick biedt een  compleet en betrouwbaar overzicht van de belangrijkste Nederlandse vermogensfondsen.
✔  Het aantal jongeren dat gebruik maakt van jeugdhulp opnieuw is gestegen. Vorig jaar kregen bijna 424.000 jongeren jeugdhulp. In 2018 waren dit er  bijna 411.000; een stijging van 3,2 procent. Lees hier het hele artikel.


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier