Nieuwsbrief september 2019

 
 

We hopen dat alle lezers in de vakantieperiode volop nieuwe energie en inspiratie hebben opgedaan. Deze zomer draaiden de Don Bosco activiteiten voor kinderen in Rijswijk, Lelystad en Assel op volle toeren en bezorgden samen zo'n 2400 kinderen een geweldige vakantie, een prachtig aantal. Nu de scholen weer beginnen gaan ook bij de andere Don Bosco werken allerlei nieuwe, mooie projecten van start. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen Don Bosco Werken Nederland.


 

Agenda

 
 

15 september 2019 - Bijeenkomst Don Bosco Medewerkers in Amsterdam
✔ 6 oktober 2019 - 35-jarig jubileum SAMEN
✔ 
8 oktober 2019 - Studiedag voor coördinatoren van Don Bosco Werken in Assel
18 t/m 20 oktober - Najaarsweekend van DeeBeetje in Assel
29 nov t/m 1 dec - Informatieweekend SAMEN over vrijwilligerswerk met straatkinderen

9 december 2019 - 10 jarig jubileum Don Bosco Spirit (Utrecht)
11 t/m 16 mei 2020 - Turijnreis naar de roots van Don Bosco


 

Ter inspiratie:

 
 

Don Bosco noemde de jeugd: ‘het kwetsbaarste en kostbaarste deel van de samenleving’.
Hoe kunnen we hen benaderen? Jonge mensen leven op wanneer volwassenen verhalen uitwisselen vanuit ervaringswijsheid, zonder te moraliseren. Dat werkt verrijkend en uitdagend; dat werkt inspirerend. De uitnodiging aan jongeren om op symbolische wijze, in woord of in rituelen te laten zien wat voor henzelf waardevol is, zal hen helpen om hun geheel eigen verhaal te ontdekken.


 

Bijeenkomst Don Bosco Medewerkers

 
 

Zondagmiddag 15 september is de startbijeenkomst van de nieuwe medewerkers van Don Bosco. Er bleek belangstelling te zijn om deze nieuwe groep te starten. Aangemoedigd door onze provinciaal en in samenwerking met de communiteit in Amsterdam is aan deze nieuwe start gewerkt. Het programma voor deze eerste bijeenkomst staat in het teken van een kennismaking met elkaar op een interactieve (ludieke) manier. Ook zal er informatie worden gegeven wat wij gaan doen als nieuw te starten groep.  Er wordt afgesloten met een avondwoordje, zoals Don Bosco dat zelf altijd deed. Datum: Zondag 15 oktober. Tijd: 14:00u - 17:00 uur. Adres: Pieter Calandlaan 196 1069 LA Amsterdam. Aanmelden kan nog via medewerkers@donbosco.nl Volgende data (steeds op dezelfde locatie en zelfde tijd): 27 oktober, 8 december, 26 januari, 8 maart, 19 april, 14 juni 2020.


 

Ga je mee met de Turijnreis?

 
 

Ga je in mei volgend jaar mee met de Turijnreis 2020? Het is een prachtig mooi aanbod voor iedereen die betrokken is bij het werk van Don Bosco. De inspirerende reis voert langs plekken in Noord-Italië waar Don Bosco leefde en werkte. Ga je mee?! De reis is van 11 t/m 16 mei 2020 en kost 445 euro. De flyer is als bijlage met deze nieuwsbrief meegezonden. Aanmelden kan nog tot 1 november 2019 via donboscowerken@donbosco.nl .


 

Geslaagd waterbos Don Bosco Rijswijk

 
 

Don Bosco’s Vakantiebos groot succes. Met 2109 bezoeken kan gezegd worden dat het Vakantiebos 2019 een groot succes is geworden. Ruim 70 vrijwilligers en professionals werkten drie weken lang aan een onbezorgde vakantie voor kinderen uit Rijswijk, Den Haag en omgeving. Het weer zat mee en daarom werd er veel buiten gespeeld. Hoogtepunten waren de zelfgemaakte videoclip van de tieners, het water- en verfgevecht, piratendag en de diep in de zee disco. Dit jaar deden meerdere bijzondere kinderen mee, zoals kinderen van het asielzoekerscentrum, kinderen met autisme of andere speciale behoeften en kinderen van KDC Aandachtslab. 


 

Middeleeuwse Deebeetje-kampen

 
 

Het thema van de DeeBeetje kampen was “Welkom in de middeleeuwen!” deze zomer en dat was overal volop zichtbaar en tot in de details uitgewerkt in de kampschuur. Houten platen werden geverfd en tot kasteelmuren met kantelen omgetoverd, compleet met klimrozen. Kroonluchters, zwaarden, vaandels, vlaggen en zelfs een heus varken van papier maché aan het spit. Zelfs draken waren niet vergeten. Tijdens de kampweken zouden er nog veel meer verrassingen voor de kinderen volgen dankzij de inzet en creativiteit van de 40 vrijwilligers. Met een enorm warm hart kijkt iedereen terug op drie geslaagde weken vol energie en avonturen. De jonge ridders hadden een hoop te vertellen toen ze weer werden opgehaald. 


 

SAMEN groepsreis Kenia

 
 

De deelnemers aan de SAMEN Groepsreis 2019 zijn weer veilig thuis. Afgelopen zomer gingen de groep - elf vrouwen en één man -  na een uitgebreide voorbereiding drie weken naar Kenia en bezocht daar de projecten in Makuyu en Karen, Nairobi. Tijdens het verblijf op de projecten hebben ze workshops gegeven, sportmiddagen en quizavonden georganiseerd en meegedraaid in het reguliere programma van de projecten zelf. De workshops die ze gaven gingen onder andere over dromen over de toekomst, emoties, samenwerken, zelfvertrouwen en mentale gezondheid.Als afsluiter van de reis deden ze nog een mooie safari, waarna ze met een bagage vol herinneringen weer terugvlogen naar ons kikkerlandje. Lees het hele verslag in de najaarseditie van Don Bosco NU die binnenkort verschijnt.


 

Inloopavonden Don Bosco Straatvisie Amsterdam

 
 

In september ben je elke maandagavond van 17.00 tot 20.00 uur welkom bij Straatvisie aan de Apollolaan 91 in Amsterdam. Na gezellig samen koken en eten staan er diverse thema's op het programma. Je krijgt dan de kans om je uit te spreken over belangrijke thema's in de jeugdhulp en zo help je beleidsmakers en hulpverleners. Zet je eigen ervaringen op een positieve manier in om anderen te helpen!

Basketbal: elke woensdag in september van 16.00 tot 17.30 uur kun je meedoen met basketbal op het Museumplein.


 

​Uitdagend najaarsweekend voor jongeren

 
 

Voor tieners van 15 t/m 17 jaar organiseert Don Bosco Jeugdkampen van 18 t/m 20 oktober een herfstweekend met een uitdagend programma in de prachtige omgeving van Assel, nabij Apeldoorn. Deelname kost 65 euro inclusief overnachtingen en maaltijden.
In Assel dient de grote kampschuur met slaapzalen en activiteitenruimte als uitvalsbasis. Er is volop tijd voor sportieve en spannende spelen in de bossen en zandvlaktes in de nabije omgeving. En tijd om even lekker op de bank te chillen of op picknicktafels bij te kletsen en nieuwe vrienden te maken. Op de website www.deebeetje.nl staat alle informatie over het najaarsweekend en een aanmeldformulier.


 

Wissel van de wacht bij coördinatoren Assel Don Bosco Centrum

 
 

Na jaren trouwe dienst namen zaterdag 31 augustus Lejo Webbers en Ben Peters afscheid als vrijwilliger/coördinator van Assel Don Bosco Centrum. Lejo bedankt tijdens een toespraak alle vrijwilligers voor hun inzet, zij geven elk hun eigen kleur aan het centrum. De kracht van Don Bosco zat en zit in de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Lejo en Ben werden door het bestuur geprezen voor hun inzet waarmee het centrum goed op de kaart is gezet. Symbolisch werd de staf overgedragen aan hun twee opvolgers Ben Horst en Lei IJssermans.


 

Wist je dat...

 
 

-Wim Jansen, bestuurslid van Don Bosco Deventer recent werd verrast met een koninklijke onderscheiding? Vanaf 2006 is hij vrijwilliger en penningmeester voor de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Don Bosco Deventer. Lees hier het artikel.
-SAMEN van 29 november t/m 1 december 2019 een
informatieweekend organiseert over vrijwilligerswerk met straatkinderen in ontwikkelingslanden.


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier