Nieuwsbrief augustus 2019

 
 

Terwijl veel mensen nog op vakantie zijn draaien de Don Bosco vakantie-activiteiten voor kinderen in o.a. Assel, Lelystad en binnenkort Rijswijk op volle toeren. Jongeren van SAMEN maakten allerlei wonderlijke belevenissen mee tijdens hun verblijf in Kenia. En er is weer een mogelijkheid om mee te gaan naar Turijn, een groepsreis naar de plekken waar Don Bosco is opgegroeid en met zijn jeugdwerk is begonnen. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. We wensen alle nieuwsbrieflezers nog een mooie zomer toe, vol aangename verrassingen.
 

 


 

Agenda

 
 

21 juli t/m 10 augustus 2019 - DeeBeetje kampen in Assel
13 t/m 30 augustus 2019 - Vakantiebos Don Bosco Rijswijk
6 oktober 2019 - 35-jarig jubileum SAMEN
✔ 
8 oktober 2019 - Studiedag voor coördinatoren van Don Bosco Werken in Assel
9 december 2019 - 10 jarig jubileum Don Bosco Spirit (Utrecht)
11 t/m 16 mei 2020 - Turijnreis naar de roots van Don Bosco


 

Ter inspiratie: oorwoordjes

 
 

Op de zomerkampen zijn de ‘oorwoordjes’ van Don Bosco bij uitstek het middel om jonge mensen een hint in de goede richting te geven wanneer ze de sfeer negatief beïnvloeden. En passant even iets in het oor fluisteren. Anderen hoeven dit niet te horen, want dat riskeert dat de jongere zich vernederd voelt en weerstand gaat bieden.


 

Ga je mee met de Turijnreis?

 
 

Ga je in mei volgend jaar mee met de Turijnreis 2020? Het is een prachtig mooi aanbod voor iedereen die betrokken is bij het werk van Don Bosco. De reis naar Turijn is met het vliegtuig. Vanuit de prachtig gelegen salesiaanse verblijfsaccomodatie zijn er boeiende excursies naar plekken in Noord-Italië waar Don Bosco leefde en werkte. Ga je mee?! De reis is van 11 t/m 16 mei 2020 en kost 445 euro. De flyer is als bijlage met deze nieuwsbrief meegezonden. Op verzoek sturen we je graag een of meer flyers toe. Aanmelden kan nog tot 1 november 2019 via donboscowerken@donbosco.nl.


 

Nieuws van de SAMEN groepsreis naar Kenia

 
 

De deelnemers van de groepsreis van SAMEN zijn inmiddels al weer thuis. Zij hebben het in Kenia enorm naar hun zin gehad . Benieuwd naar hun verhalen of naar de ervaringen van mensen op het project? Lees dan hier hun laatste nieuwsbrief! Hierin is o.a. ook te lezen waar het sponsorgeld naar toe gaat.


 

Geslaagde 'Knip in het jaar’ over bezieling in het werk

 
 

De ‘Knip in het jaar’ heeft inmiddels plaatsgevonden bij Don Bosco in Rijswijk, Amsterdam, Deventer en Utrecht. Deebeetje kampen zich sloot aan bij U-2BHeard! in Utrecht voor dit jaarlijks samenkomen van medewerkers. De uitnodiging om ons eigen doen en laten in het jongerenwerk van vandaag te spiegelen aan Don Bosco’s bronverhaal met behulp van film, tekst en andere werkvormen, levert telkens inspirerende gesprekken op. Boeiende reflecties en de bevestiging dat de huidige aanpak van medewerkers in het verlengde ligt van die van Don Bosco, werkt aanmoedigend. Dat elke medewerker zijn/haar geheel eigen kwaliteiten hierbij in de strijd gooit, is telkens verrassend en indrukwekkend om te beluisteren. Rita Vermeltfoort, taakhouder vorming Don Bosco Werken Nederland


 

U-2BHeard! in Assel

 
 

Met een grote club enthousiaste jongeren bevolkte U-2BHeard! de Villa van Assel Don Bosco Centrum in de eerste week van juli. Dit alles onder de inspirerende leiding van Bea van Doorn en Linda Zengerink, maar vooral zelfstandig opererend; dat is de jongeren uit Utrecht wel toevertrouwd! Er werd gekookt, veel spelletjes gedaan, geknutseld en geschilderd, kampvuur gestookt, de kapel werd bezocht onder leiding van Theo Roelofs sdb, naar elkaar geluisterd en ook stevig gediscussieerd. De nachtrust moest het daardoor soms bezuren, maar het plezier was er niet minder om. De nieuwe stagiairs die Utrecht rijk is voor het komende werkjaar waren ook van de partij en volgden een vormingsbijeenkomst onder leiding van de taakhouder vorming om kennis te maken met de inzichten van het preventief pedagogisch handelen. Toen het gezelschap dat dagelijks zoveel kleur en gezelligheid gaf aan de Villa in Assel, vertrok, was het plotseling wel heel stil. Welkom terug!


 

Middeleeuwse Deebeetje-kampen

 
 

Oude tijden herleven bij de DeeBeetje kampen in Assel die inmiddels de tweede week zijn ingegaan. De klok is eeuwen teruggedraaid en de activiteiten zijn geheel in stijl. Zo moesten kinderen bevrijd worden uit de kerkers van Asselburght. En een waardige koning schreed er rond, temidden van zijn ridders. Niet iedereen kan zo maar in de buurt van de koning komen. Maar een smid mag dat wel om maatwerk te smeden voor de koning. Om te bewijzen dat alle kinderen smid konden worden, hebben ze allemaal spelletjes gedaan met water. Ze moesten natuurlijk wel weten dat water afkoelen betekent, zowel voor mensen als voor de wapens die net uit het vuur komen. En dat kwam goed uit want de eerste week was het tropisch kampweer. De kinderen kijken terug op mooie kampdagen. Op de Facebookpagina van DeeBeetje kun je nog even nagenieten van alle verhalen en foto's.


 

Opvolging coördinatoren Assel Don Bosco Centrum

 
 

Zaterdag 31 augustus a.s. is er een afscheid voor beide vrijwilligerscoördinatoren van Assel Don Bosco Centrum: Lejo Webbers en Ben Peters. Het bestuur van het centrum heeft een vacature uitgezet voor hun opvolging en Bernard Horst en Lei IJsermans zijn bereid gevonden deze taak op zich te nemen. Beiden zijn al een tijdje vrijwilliger in Assel.


 

Wist je dat...

 
 

- Van donderdag 22 t/m zondag 25 augustus het Kloosterfestival 2019 plaatsvindt bij Abdij Sion, voor iedereen tussen de 15 en 35 jaar. Voor kaarten: truetickets.nl/kloosterfestival
- Er een prachtig metersgroot object aan het meditiatiebos in Assel is toegevoegd: een kleurrijke vliegtuigcreatie gemaakt door Pim Mocking.
- Don Bosco Youthnet Nederland van 4 augustus t/m 2 september 2019 tweeëntwintig Europese vrijwilligers ontvangt. Deze jongeren zullen meehelpen bij het Vakantiebos van Don Bosco Rijswijk, dat van 13 t/m 30 augustus 2019 plaatsvindt.
- Volgens een recent artikel bewijst het jeugd- en jongerenwerk zijn waarde en helpt het jongeren om zich te ontwikkelen. Maar dat wisten wij dankzij Don Bosco al lang natuurlijk.


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier