Nieuwsbrief juli 2019

 
 

De vakantietijd staat voor de deur, tijd om de eigen accu weer op te laden, om er op uit te trekken, nieuwe plaatsen te ontdekken en te genieten van de natuur en van de elementen. We wensen alle nieuwsbrieflezers een mooie zomer toe, vol aangename verrassingen. Voor kinderen zijn de Don Bosco vakantiekampen een prachtige uitlaatklep. Via deze juli-nieuwsbrief leest u meer over alle activiteiten en ontwikkelingen binnen Don Bosco Werken Nederland.


 

Agenda

 
 

13 juli 2019 - Waterfestival Don Bosco Rijswijk
✔ 14 juli - 4 augustus 2019  - Groepsreis SAMEN naar Nairobi (Kenia)
21 juli t/m 10 augustus 2019 - DeeBeetje kampen in Assel
13 t/m 30 augustus 2019 - Vakantiebos Don Bosco Rijswijk
6 oktober 2019 - 35-jarig jubileum SAMEN
✔ 
8 oktober 2019 - Studiedag voor coördinatoren van Don Bosco Werken in Assel
9 december 2019 - 10 jarig jubileum Don Bosco Spirit (Utrecht)


 

Ter inspiratie

 
 

Don Bosco streeft naar integrale opvoeding. Het is hem niet alleen om het materiële, intellectuele en sociale welzijn van zijn jongeren te doen,
maar ook vooral om hun geestelijke ontplooiing. Deze vormt de inspiratie voor de uiteenlopende aspecten van het menselijk welzijn.


 

Laatste voorbereidingen groepsreis SAMEN

 
 

Afgelopen weekend kwamen de deelnemers van de SAMEN groepsreis naar Kenia in Assel bij elkaar voor de laatste voorbereidingsbijeenkomst van de reis. De deelnemers hebben er heel veel zin in. De groep vertrekt 14 juli naar Nairobi in Kenia en keert 4 augustus huiswaarts. 


 

Waterfestival Don Bosco Rijswijk

 
 

Ben jij al in zomerstemming? Op zaterdag 13 juli van 12:00 tot 16:00 uur kan jong en oud zich vermaken bij het Waterfestival van Don Bosco Rijswijk. Met een waterparcours, watertrefbal en levend stratego maken kinderen vanaf 4 jaar kennis met het Vakantiebos. De leukste en meest beroemde vakantiespellen worden die dag georganiseerd, dus wie nog twijfelt of het Vakantiebos een goed idee is, kan het op het festival komen uitproberen! Volwassenen kunnen een kansje wagen op de bingo en genieten van zelfgemaakte roti of pastasalade op het terras. Voor de rommelmarkt zijn nog tafels à 8 euro te huur. Mail hiervoor naar ikdoemee@donboscorijswijk.nl Daarnaast is er een speciale fototentoonstelling over vrijwilligerswerk bij Don Bosco, georganiseerd door een Europese vrijwilligster uit Hongarije.


 

Don Bosco Deventer is verhuisd

 
 

Don Bosco Deventer is verhuisd naar een nieuwe locatie: Koningin Julianastraat 89, 7415 GK Deventer. Ze zijn superblij met deze nieuwe locatie met veel ruimte in en buiten het gebouw voor allerlei activiteiten onder de vlag van Don Bosco. 


 

Deebeetje-kampen over de Middeleeuwen

 
 

Dit jaar reizen de kinderen tijdens de DeeBeetje kampen terug naar de Middeleeuwen. Zin om mee te gaan op een tocht tussen de ridders, jonkvrouwen, draken, kastelen en koningen? In Assel dient de grote kampschuur met slaapzalen en activiteitenruimte als uitvalsbasis. Er is volop tijd voor sportieve en spannende spelen op de sportvelden en in het bos. Ook is er tijd om even lekker op de (picknick)bank te chillen of bij te kletsen en nieuwe vrienden te maken. Op de website www.deebeetje.nl staat alle informatie over de jeugdkampen en een aanmeldformulier. Je bent van harte welkom, dus geef je snel op!


 

Turijnreis mei 2020

 
 

Ja....in mei volgend jaar kun je mee met de volgende reis naar Turijn. Op deze gezellige en afwisselende groepsreis bezoek je de plaatsen in en rond Turijn waar Don Bosco leefde en werkte. De rondleidingen bieden je meer inzicht in zijn drijfveren en gedachtegoed. Ga je mee? De (vlieg)reis is van 11 t/m 16 mei 2020, de kosten bedragen 445 euro p.p. Opgeven kan via een mail naar Jacqueline Douven: donboscowerken@donbosco.nl Binnenkort ontvang je de flyer in de mail. Voor meer informatie telefoonnummer 06-17498124. 


 

Zomereditie Don Bosco NU

 
 

In dit zomernummer van Don Bosco NU valt weer veel moois te lezen. Zo is er in de rubriek Werk en Uitvoering aandacht aan het jeugdige kernteam van SAMEN dat zich zo enthousiast inzet voor projecten voor jongeren en straatkinderen. In de rubriek Jeugd van Tegenwoordig komen jongeren aan het woord over het klimaat waar de generatie van nu zich in heel Europa grote zorgen over maakt. En verder in de rubrieken Agenda en Nieuws.NL volop aandacht voor de activiteiten van de diverse Don Bosco-werken in het land. Tot slot is er ‘de inspiratie’ van Anita van den Berg, vrjwilliger bij SAMEN. Lees hier deze inspirerende zomereditie van DON BOSCO NU!


 

Gemeenten willen zwerfjongeren van straat

 
 

Twaalf gemeenten beginnen nog voor de zomer een proef om alle zwerfjongeren van straat te halen. Uiterlijk eind 2021 moet geen enkele jongere meer dakloos zijn of in de opvang zitten. Staatssecretaris Blokhuis heeft daarvoor een plan gepresenteerd. De proef wordt gehouden in de vier grote steden en in Almere, Alkmaar, Arnhem, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlem, Leiden en Purmerend. De dertien gemeenten hebben zichzelf aangemeld voor het project. Jongeren krijgen meer ondersteuning en krijgen bijvoorbeeld nog maar één aanspreekpunt. Verder gaan betrokken organisaties beter samenwerken en komt er meer aandacht voor preventie. Lees hier het hele bericht.


 

Jeugdmonitor CBS

 
 

Regionaal Jeugdrapport
Wilt u meer weten over de situatie van jongeren in uw gemeente en deze vergelijken met ontwikkelingen in een andere gemeente en/of heel Nederland? Met de tool van de Jeugdmonitor kunt u automatisch rapporten genereren met data over jongeren in uw gemeente. Kies uw gemeente en bekijk een rapport met de laatste trends rond de thema's gezin, gezondheid en welzijn, onderwijs, arbeid, veiligheid en justitie. Meer informatie over de cijfers vindt u op Jeugdmonitor StatLine.


 


 

Wist je dat...

 
 

- Het telefoonnummer van Assel Don Bosco Centrum is gewijzigd, het kantoor is nu bereikbaar via 06 83565517.
- Op 31 augustus a.s. beide vrijwilligerscoördinatoren van Assel Don Bosco Centrum: Lejo Webbers en Ben Peters afscheid nemen. Het bestuur van het centrum heeft een vacature uitgezet voor hun opvolging.
- Don Bosco Straatvisie en Don Bosco Utrecht / U2B-Heard! samen met vertegenwoordigers van vier andere grote steden in Assel samenkwamen voor het zogeheten G6 overleg over zwerfjongeren.
 


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl.
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier