Nieuwsbrief juni 2019

 
 

Bij de Don Bosco werken gaan we richting zomer en dat merk je aan alle buitenactiviteiten. In Rijswijk gonst het al weer door de voorbereidingen voor het Vakantiebos. De inschrijvingen voor de DeeBeetje zomerkampen in Assel lopen goed en voor de activiteiten van Don Bosco Youthnet Nederland kwamen jongeren uit heel Europa naar ons land. Via deze nieuwsbrief leest u meer over alle activiteiten en ontwikkelingen en blijf je op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.


 

Agenda

 
 

13 juli 2019 - Waterfestival Don Bosco Rijswijk
✔ 14 juli - 4 augustus 2019  - Groepsreis SAMEN naar Nairobi (Kenia)
21 juli t/m 10 augustus 2019 - DeeBeetje kampen in Assel
13 t/m 30 augustus 2019 - Vakantiebos Don Bosco Rijswijk
17 september 2019 - Studiedag voor coördinatoren van Don Bosco Werken in Assel
6 oktober 2019 - 35-jarig jubileum SAMEN

9 december 2019 - 10 jarig jubileum Don Bosco Spirit (Utrecht)


 

Ter inspiratie

 
 

Het eerste geluk van een kind is het bewustzijn, te worden geliefd.

Don Bosco


 

Multicultureel muziekfestijn in Deventer

 
 

Zondagmiddag 23 juni is er een geweldig Midzomerfestijn in Deventer! Dit jaar is 'The Colorful Circle' onder de vlag van DON BOSCO Deventer aanwezig! De cirkel wordt ingekleurd door kinderen uit alle culturen, in de cirkel reiken zij elkaar de hand met als motto: Als wij het hier niet kunnen.....waar dan wel in de wereld ?


 

Waterfestival Don Bosco Rijswijk

 
 

Op zaterdag 13 juli organiseert Don Bosco Rijswijk een festival voor de buurt. Die dag maken kinderen kennis met alles wat Don Bosco te bieden heeft, waaronder het Vakantiebos. Kinderen krijgen de gelegenheid de leukste en meest beroemde vakantiespellen uit te testen, dus wie nog twijfelt of het Vakantiebos een goed idee is, kan het op het festival komen uitproberen! 
Van 12.00 tot 16.00 uur kan jong en oud struinen over de rommelmarkt, meedoen met het waterparcours, sporten en spelen of een kansje wagen op de bingo. Kinderen kunnen tal van waterspelletjes spelen. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd, er zijn verschillende hapjes en drankjes te koop, zoals roti, wraps en ijsjes. Daarnaast is er een speciale fototentoonstelling over vrijwilligerswerk bij Don Bosco, georganiseerd door een Europese vrijwilligster uit Hongarije. Op het voorplein is een grote rommelmarkt, hiervoor zijn nog enkele tafels à € 8 te huur. Mail hiervoor naar ikdoemee@donboscorijswijk.nl Meer informatie over alle activiteiten van Don Bosco Rijswijk is te vinden op www.donboscorijswijk.nl


 

Enthousiast team Vakantiebos 2019

 
 

Wow! Wat een spetters! Dit is het team Nederlandse begeleiders dat vanaf 13 augustus het Vakantiebos bij Don Bosco Rijswijk gaat neerzetten. Na een intensief en gezellig trainingsweekend gaan zij vanaf nu aan de slag om de leukste activiteiten voor de zomer voor te bereiden.
Het programmaboekje komt medio juni online. En het thema? Sneller dan je denkt 😎


 

Deebeetje-kamp zoekt leiding

 
 

Deebeetje Kamp zoekt enthousiaste leiding voor de kampweken. Tijdens de zomerkampen is het leidingteam de steun en toeverlaat van de kinderen. De leiding doet alles samen, van het spelen van spellen tot het corvee. Voorafgaand aan de kampweek bereid je samen met andere leiding het programma voor. Jij bepaalt dus zelf welke activiteiten de kinderen gaan doen! Er zijn ieder jaar drie kampweken in Assel, in verschillende leeftijdscategorieën. Werk jij graag met kinderen? En vind je het leuk om een week lang je voor 100% in te zetten voor de deelnemers? Ben jij 18 jaar of ouder? Geef je dan nu op als leiding tijdens een van de kampweken! Meer informatie over de kampen, of wil je je opgeven als leiding? Kijk dan op www.deebeetje.nl 


 

Geslaagd Meidenkamp Don Bosco Apeldoorn

 
 

Na een geweldig jongenskamp ging een groep van 21 meiden van Don Bosco Apeldoorn (De Maten) van 24 t/tm 26 mei in Assel op MEIDENKAMP. Bij de kennismakingsspelletjes zat de humor er meteen al in. Vervolgens ging de strijd los tijdens de bonte avond. Van vla voeren, tot toneelstukjes, aankleedwedstrijd, smurrie eten, mummy maken enzovoorts. De volgende ochtend werden er tasjes geknutseld, want een beetje crea hoort erbij. Na de lunch was het tijd voor het Blote voeten pad. Voor een aantal was dit een hele grote stap, maar bijna iedereen heeft met blote voeten door de blubber gelopen. Na het avondeten stond eerst het smokkelspel op het programma, een kampvuur met marshmallows en een spannende spootocht als afsluiting. Na twee korte nachten begon de vermoeidheid toe te slaan, toch was er nog energi voor de girls challenge. Levend 30 seconds met allerlei grappige en bijzondere opdrachten. Het was een zeer geslaagd kamp met veel plezier en gezelligheid waarin de onderlinge band versterkt werd.


 

Assel Don Bosco zoekt enthousiaste vrijwilligers

 
 

In verband met het aangekondigde vertrek van de twee coördinatoren Lejo Webbers en Ben Peters per 1 september a.s. is het bestuur van Assel Don Bosco Centrum een campagne begonnen om nieuwe en enthousiaste vrijwilligers te werven, zie de 'vacaturetekst' in de meegezonden bijlage. De vrijwilligers leveren een onmisbare bijdrage aan de zo kenmerkende Don Bosco gastvrijheid van het centrum dat het hele jaar door groepen ontvangt in de drie verblijfslocaties die het centrum telt.


 

Wist je dat...

 
 

-Het telefoonnummer van Assel Don Bosco Centrum is gewijzigd. Sinds 1 mei is het kantoor bereikbaar via 06 83565517.
-Goed nieuws, het bestuur van Don Bosco Werken Nederland heeft besloten dat er april/mei 2020 weer een Turijnreis wordt georganiseerd naar de roots van Don Bosco. Nadere info volgt.


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl,
Adres: Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier