Nieuwsbrief mei 2019

 
 

Er is weer van alles gaande binnen de Nederlandse Don Bosco familie. Bij Don Bosco Rijswijk kunnen kinderen deze week genieten van het Bloemenbos en in Assel is binnenkort het voorjaarsweekend van DeeBeetje. Don Bosco Straatvisie deed mee aan een onderzoek over dakloze jongeren. Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt. 


 

Agenda

 
 

✔ 3 - 5 mei 2019 - Voorjaarsweekend DeeBeetje (in Assel)
24 - 26 mei 2019 - Meidenkamp Don Bosco Apeldoorn (De Maten)
✔ 14 juli - 4 augustus 2019  - Groepsreis SAMEN naar Nairobi (Kenia)
21 juli t/m 10 augustus 2019 - DeeBeetje kampen in Assel
13 t/m 30 augustus 2019 - Vakantiebos Don Bosco Rijswijk
17 september 2019 - Studiedag voor coördinatoren van Don Bosco Werken in Assel
6 oktober 2019 - 35-jarig jubileum SAMEN

9 december 2019 - 10 jarig jubileum Don Bosco Spirit (Utrecht)


 

Ter inspiratie: ​Don Bosco is een idealist

 
 

Don Bosco heeft een droom over een beter leven voor jongeren in zijn stad. De hartstocht voor dit ideaal laat hem niet los, hij geeft er aan toe. Gelovend in de kracht van verandering onderneemt hij actie. Vanuit zijn visie maakt hij plannen om zijn idealen waar te maken. Bij tegenslagen houdt hij zijn droom voor ogen. Aan de hand van zijn God vertrouwt hij in de beste uitkomst. Hij zet alles op alles.
Binnen de Don Boscowerken in Nederland zijn er ook veel idealisten actief, zij maken onmiskenbaar het verschil voor jeugd en jongeren!
 


 

Meidenkamp Don Bosco Apeldoorn

 
 

Na een geweldig jongenskamp gaat Don Bosco Apeldoorn (De Maten) binnenkort op MEIDENKAMP. Van 24 t/m 26 mei gaan ze een weekend naar Assel met meiden tussen de 10 en 18 jaar. De kosten zijn 10 euro p.p. Als je mee wilt kun je een inschrijfformulier opvragen of ophalen bij Don Bosco in de Maten, Egelantierlaan 203, Apeldoorn. Girls en Lady's only!!


 

Running Time bij Don Bosco Straatvisie

 
 

RUNNING TIME! In mei krijgen jongeren bij Don Bosco Straatvisie elke woensdag een hardlooptraining van een professional! Doe je mee?
Wie? Jongeren 17-27 jaar. 
Wanneer? Elke woensdag in mei, 16:00 uur.
Waar? Verzamelen Don Bosco Huis, Apollolaan 91 in Amsterdam.
Wil je mee? Bel/ sms/whatsapp 020-6753159 of 06-20810003 of mail aanmelden@dbstraatvisie.nl
www.donboscostraatvisie.nl | facebook.com/donboscostraatvisie


 

Roadtrip Don Bosco Rijswijk

 
 

Met drie auto's vertrok een groep medewerkers van Don Bosco Rijswijk donderdag 25 april op roadtrip door België. Behalve de prachtige steden Brugge, Gent en Antwerpen bezochten ze Jeugdhuis De Takel van Jeugdhulp Don Bosco in Oostende. Wat ze daar leerden is dat een Don Bosco jeugdcentrum, waar ook ter wereld, altijd voelt als thuiskomen.


 

Geslaagde Koningsdag SAMEN

 
 

SAMEN heeft weer een leuke Koningsdag heeft georganiseerd op de Apollolaan in Amsterdam. Er waren allerlei spullen en kleding van de Vredeskerk en (oud)-vrijwilligers van SAMEN die werden verkocht, er was koffie met zelfgemaakte brownies. En de wc in het Don Bosco Huis mocht voor 1 euro worden gebruikt door het wandelend publiek. De opbrengst van maar liefst € 2.500,- maakte dat weinig slaap, hard werken en natgeregend worden snel werd vergeten door de enthousiaste groep SAMEN vrijwilligers. Dit bedrag nemen ze deze zomer mee met de groepsreis naar Kenia waar een uitwisseling zal plaatsvinden tussen staf en jongeren van Don Bosco projecten en SAMEN deelnemers op het gebied van non-formeel leren.
 
 


 

Lintje voor Don Bosco vrijwilliger Henk Goossen

 
 

Vrijdag 26 april werd Henk Goossen door de gemeente Almelo verrast met een Koninklijke onderscheiding. Henk Goossen doet naast zijn vrijwilligerswerk voor o.a. kerk en voetbalvereniging al jarenlang heel veel voor Assel Don Bosco Centrum. Het centrum doet nooit tevergeefs een beroep op Henk voor constructie-, bouw- en onderhoudsadviezen en andere werkzaamheden.
Namens Assel Don Bosco Centrum en de hele Don Boscofamilie van harte proficiat!


 

Rotterdam begeleidt kwetsbare jongeren via hulpapp

 
 

Vierhonderd kwetsbare Rotterdamse jongeren tussen de 16 en 27 worden door welzijnsorganisaties  gratis geabonneerd op een hulpapp. Dat gebeurt in het kader van een pilot van de gemeente, die onderzoekt of begeleiding per app de jongeren zelfstandiger kan maken. De zogeheten VraagApp is voor de jongeren een aanspreekpunt voor allerlei dagelijkse hulpvragen over praktische dingen, zoals brieven, het huishouden, koken, regels en wetten, het openbaar vervoer en hun computer of telefoon. Lees verder.


 

18 juni Dag van het Jongerenwerk

 
 

Versterken en verbeteren voor de toekomst. Dat is het motto van de Dag van het Jongerenwerk, op dinsdag 18 juni 2019 bij de Hogeschool van Amsterdam. Het is een dag vóór en vooral dóór jongerenwerkers. De organisatie is in handen van Lectoraat Youth Spot, Nederlands Jeugdinstituut, Sociaal Werk Nederland, BVJONG, gemeente ’s Hertogenbosch, Erasmus+ en Verdiwel. Die dag wordt bekeken hoe de rechten van jongeren worden meegenomen in beleid en uitvoering van het jongerenwerk. En bovendien kijken we over de grens naar jongerenwerk in het buitenland. Het wordt een dag van verrassende ontmoetingen en pittige discussies. Aanmelden kan tot 1 juni 2019. Je gaat niet alleen naar huis met nieuwe inzichten die je direct kunt toepassen in je werk, maar houdt er ook waardevolle contacten aan over. Laat je inspireren!


 

Wist je dat...

 
 

-Het telefoonnummer van Don Bosco Werken Nederland is gewijzigd. Sinds 1 mei is het kantoor bereikbaar via 06 17498124 (bereikbaar maandag, woensdag en vrijdag van 08.30 - 15.00 uur).
-U-2B Heard! (Don Bosco Utrecht) elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur schuldenspreekuur heeft bij Buurtteam Kanaleneiland in Utrecht.
-Don Bosco Utrecht werd geconfronteerd met het verdrietige bericht van het geheel onverwachts overlijden van hun bestuurslid/ penningmeester Gert Noortman.
-Er weer een nieuwsbrief uit is van Stichting Don Bosco Kinderfonds Cambodja. Deze is terug te vinden op hun website: www.sawasdee.nl 


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl,
Adres: Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier