Nieuwsbrief april 2019

 
 

De afgelopen tijd is er veel aandacht voor kinderen die in armoede leven en voor dak- en thuisloze jongeren die op straat leven. Als Don Bosco in onze tijd zou leven zou hij zich zeker hard maken en zich met hart en ziel inzetten voor deze kinderen en jongeren aan de rafelrand van de maatschappij. Gelukkig hebben de diverse werken zijn ideëen overgenomen en komen ze op voor de kinderen in achterstandssituaties. Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.


 

Agenda

 
 

4 april - Dak- en thuislozen onderzoek Don Bosco Straatvisie
✔ 6 - 8 april 2019 - Informatieweekend SAMEN over werken met Straatkinderen (in Assel)
✔ 12 - 14 april 2019 - Weekendkamp Don Bosco Apeldoorn (in Assel)
✔ 3 - 5 mei 2019 - Voorjaarsweekend DeeBeetje (in Assel)
✔ 14 juli - 4 augustus 2019  - Groepsreis SAMEN naar Nairobi (Kenia)


 

Ter inspiratie

 
 

Quote van Don Bosco: ‘De duivel is bang voor vrolijke mensen.’
Uitdaging voor jou gedurende de veertigdagentijd op weg naar Pasen?


 

Onderzoek dakloze jongeren Don Bosco Straatvisie

 
 

Don Bosco Straatvisie doet mee met het grote 'dak- en thuisloze jongeren onderzoek 2019'. Jongeren die mee willen doen zijn donderdag 4 april welkom bij Don Bosco Straatvisie aan de Apollolaan 91 in Amsterdam en kunnen dan 10 euro vergoeding verdienen! Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn ze welkom voor een interview dat maximaal 1 uur duurt.
 


 

Blokhuis: "Dak- en thuisloze jongere een eigen thuis"

 
 

Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis wil alle ruim 10.000 dak- en thuisloze jongeren de komende jaren helpen naar een zelfstandig bestaan met een eigen thuis. Deze ambitie presenteerde hij 14 maart met het actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Ongeveer tien gemeenten willen dat voor eind 2021 alle dak- en thuisloze jongeren de benodigde hulp en ondersteuning krijgen. Deze pilotgemeenten gaan meteen aan de slag met het programma. Zo zorgen zij dat de jongere één aanspreekpunt krijgt in de vorm van een regisseur die ondersteuning biedt. Deze regisseur moet helpen bij het vinden van onder andere een betaalbare woning, schuldhulpverlening, opleiding en werk.


 

Nieuwsbrief SAMEN

 
 

In de zomer van 2019 gaat de groepsreis van SAMEN drie weken (14 juli - 4 augustus) naar Nairobi, Kenia. Hier zijn ze onder andere te gast bij Makuyu, een partnerproject waar SAMEN al een lange tijd mee samenwerkt. Aan de reis kunnen jongeren van 18 t/m 30 jaar deelnemen. Nieuw is de mogelijkheid voor oud-vrijwilligers van SAMEN om ook deel te nemen aan deze uitwisseling. Thema van de groepsreis is: non-formeel leren. Als groep en in uitwisseling met Keniaanse jongeren en staf denken ze na over creatieve vormen van educatie op het gebied van life skills voor straatkinderen en straatjongeren. Het is nog mogelijk je aan te melden voor deze groepsreis naar Kenia. Wacht niet langer en meld je nu aan via 020-6792095 of info@samen.org  Als je nog mee wilt is het fijn als je naar het informatieweekend komt van 5 t/m 7 april! Lees hier de recente nieuwsbrief van SAMEN met al het laatste nieuws.


 

Deebeetje-kamp zoekt leiding

 
 

Deebeetje Kamp zoekt enthousiaste leiding voor de kampweken. Tijdens de zomerkampen is het leidingteam de steun en toeverlaat van onze deelnemers. We doen alles samen, van het spelen van spellen tot het corvee. Voorafgaand aan de kampweek bereid je samen met andere leiding het programma voor. Jij bepaalt dus zelf welke activiteiten we gaan doen! We organiseren ieder jaar drie kampweken, in verschillende leeftijdscategorieën. Tijdens de kampen slapen we in de kampschuur in Assel, nabij Apeldoorn. Hier hebben we grote slaapzalen en een leuke grote zaal waar we gezamenlijk eten en activiteiten doen. Werk jij graag met kinderen? En vind je het leuk om een week lang je voor 100% in te zetten voor de deelnemers? Ben jij 18 jaar of ouder? Geef je dan nu op als leiding tijdens een van onze kampweken! Meer informatie over onze kampen, of je opgeven als leiding? Kijk dan op www.deebeetje.nl


 

​Don Bosco Rijswijk zoekt spetterende begeleiders

 
 

In augustus vindt drie weken lang het Vakantiebos plaats bij Don Bosco Rijswijk. Bijna 200 kinderen per dag worden vermaakt met waterspelletjes, kookwedstrijden, theater, dans en sporten. Om dit te realiseren is Don Bosco op zoek naar begeleiders. Belangrijk is dat je van 12 tot en met 30 augustus doordeweeks de ochtend en middag beschikbaar bent, een warm hart voor kinderen hebt en vooral veel energie. Je komt te werken in een team van Nederlandse en Europese begeleiders, verdient een klein zakcentje en wordt goed voorbereid met enkele workshops en teambuilding. Ervaring is geen vereiste, Engels is een pré en de minimum leeftijd is 18 jaar. Naast de begeleiding van activiteiten is ook behoefte aan vrijwilligers voor bijvoorbeeld de bar en EHBO. Enthousiastelingen kunnen een mail met CV en motivatie sturen naar marlies@donboscorijswijk.nl.


 

Terug naar het normale leven

 
 

Don Bosco Deventer heeft een aantal vrijwilligers die er voor jongeren willen zijn. Een speciale 'mattie', die ze altijd kunnen bellen of waar ze mee af kunnen spreken. Die in is voor een geintje en in hen gelooft. Iemand die ze zo nu en dan een schop onder de kont geeft of ze een schouder om op te steunen biedt. Met als doel: ze steunen op hun zoektocht 'terug naar het normale leven'. www.terugnaarhetnormaleleven.nl


 

Frisse lente-editie Don Bosco NU

 
 

De voorjaareditie van Don Bosco NU is pas verschenen. Het is een fraaie editie boordevol met nieuws waar je blij van wordt. Zo komen er twee bevlogen jongerenwerkers van Don Bosco Apeldoorn aan het woord. En een impressie van het thuisblijversprogramma voor jongeren op Ameland als alternatief voor de Wereldjongerendagen in Panama. Als je het blad niet hebt ontvangen maar graag toegestuurd wilt krijgen, is een mailtje naar info@donbosco.nl met je adresgegevens voldoende.


 

Wist je dat...

 
 

-Don Bosco Rijswijk op 9 maart een cheque van 2000 euro ontving van de ING campagne 'Help Nederland Vooruit'. Een mooie geldprijs voor hun project 'Ontmoeten en beleven'.
-U2-BHeard! (Don Bosco Utrecht) in 2019 tien jaar bestaat. Om precies te zijn op 9 december 2019. Ze gaan iets organiseren op die dag.
-Assel Don Bosco Centrum vanwege een overvolle agenda van de Villa in 2019 (alle weekenden tot het eind van het jaar zijn bezet) dringend behoefte heeft aan enkele gastvrouwen/gastheren om hun werkgroep uit te breiden. Het is een leuke activiteit en een prachtige omgeving. Reageren kan via info@asseldonboscocentrum.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier