Nieuwsbrief december 2018

 
 

Alweer onze laatste nieuwsbrief van dit jaar. We kunnen terugblikken op een mooi en vruchtbaar jaar met veel aandacht en activiteiten voor jongeren in Nederland. Enkele hoogtepunten: in de zomerweken waren er weer succesvolle jeugdkampen in Assel, Lelystad en Rijswijk. Het eind van het jaar is al weer in het zicht. Gelukkig zijn er in deze donkere dagen weer veel lichtpuntjes te zien en is er volop leven binnen de Don Bosco wereld. Als je deze nieuwsbrief doorleest ben je weer helemaal op de hoogte over wat er geïnspireerd door de droom van Don Bosco in Nederland zoal gaande is. We wensen je veel leesplezier, fijne kerstdagen een een goede wissel naar 2019.

 


 

Agenda

 
 


24 december 2018 - Kerstwandeling Don Bosco Apeldoorn 

- 26 januari 2019 - Don Bosco feest in Rijswijk

31 januari 2019 - Don Bosco feest in Amsterdam

- 10 februari 2019 - Landelijk Don Bosco feest in Assel


 

Ter inspiratie: Hoop doet leven!

 
 

Hoop is naar de toekomst kijken met geloof en vertrouwen. Je blijft optimistisch, ook bij tegenslag of onzekerheid. Hoop geeft je de moed en de kracht om door te gaan. Waar wanhoop is, is ook hoop. Het zijn twee kanten van de medaille. Wanhoop zegt: "help, ik weet het niet meer!" En hoop zegt: "je hoeft het ook even niet te weten." Spreek in dat 'niet-weten' je verlangen uit en heb dan vertrouwen. Zodat er iets nieuws naar je toe kan komen... Wanneer alles tegenzit herinner je dan dat het de tegenwind is die de vlieger doet stijgen (Chinees gezegde).
(Tekst geïnspireerd door de deugdenkaarten van Act on Virtues)


 

Sintfeest voor iedereen bij Don Bosco Rijswijk

 
 

Het team van Don Bosco Rijswijk heeft afgelopen week gezorgd voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Kinderen met en zonder beperking genoten samen van een middag met Pieten en vol verrassingen. Ze deden een heus Pieten-examen, knutselden een eigen Sintspelletje en dansten in de disco. Picnic verzorgde de grote opening, met een feestelijk verlichte wagen vol Pieten. De dag werd afgesloten met een leesboek voor iedereen. Het feest was onderdeel van Ontmoeten & Beleven, mogelijk gemaakt door Handicap NL, gemeente Rijswijk, Fonds 1818 en ruim 30 vrijwilligers van Don Bosco Rijswijk.


 

Aftrap project Don Bosco Deventer 2019

 
 

Don Bosco Deventer gaat aan het begin van 2019 officieel starten met het project ‘Terug naar het normale leven’. De afgelopen maanden zijn ze daar al informeel mee begonnen maar op zondagmiddag 20 januari 2019 is in Villa Voorstad de feestelijke start van het project dat ongeveer 2,5 jaar gaat duren. Onder leiding van Carin Kainama wordt dan voor betrokkenen een maaltijd geserveerd met daaromheen de nodige animatie.
 


 

Documentaire 'Leven bezield door Don Bosco'

 
 

Dinsdag 20 november was in Assel de première van de documentaire ‘Leven bezield door Don Bosco’, gemaakt door filmmakers Michel Agterberg en Rita Vermeltfoort. Omdat de gemeenschap in België en Nederland vergrijst worden salesiaanse ervaringen en inzichten kostbaar erfgoed. Vandaar dit initiatief om persoonlijke ‘getuigenissen’ van religieuze ouderen, die hun leven hebben gewijd aan Don Bosco’s voorbeeld, vast te leggen. De documentaire geeft in drie delen - 1. salesianen 2. jeugd en jongeren 3. verdieping - een inkijkje in hun drijfveren en welke keuzes zij maakten. Waarom kozen ze voor Don Bosco en wat zijn onmisbare elementen in een preventief pedagogische aanpak voor jeugd en jongeren? In de documentaire vertellen salesianen in alle openheid over hun bronnen van levensvreugde en vertrouwen en over hun geloof in jonge mensen. Kernachtig samengevat in een viertal sleutelwoorden: aanwezigheid, gewoonheid, blijheid en openheid. Prachtig gefilmde portretten die getuigen van een groot vuur dat bij het klimmen der jaren niet gedooft is. Enkele korte reacties van bezoekers: ‘inspirerende uitspraken’, ‘heel boeiend’ en ‘goed bruikbaar voor jeugdwerk’. De drie delen van de documentaire komen binnenkort online beschikbaar. 


 

Kerstwandeling Don Bosco Apeldoorn

 
 

Don Bosco Apeldoorn/De Maten organiseert samen met de buurtvereniging en de nabijgelegen kerk De Drie Ranken een kerstwandeling. Deze begint op het Violierenplein en eindigt in het gebouw van Don Bosco. Deelnemers verzamelen zich 24 december tussen 17.00 en 20.00 uur op het plein achter de kerk. Ze schrijven zich - net als 2018 jaar geleden - in en daar is muziek en iets te drinken. Mensen lopen in groepjes van zo’n vijftien personen, onder leiding van een gids. Elke vijf minuten vertrekt er een groepje en wandelt langs scènes uit het kerstverhaal, gespeeld door vrijwilligers. De wandeling duurt max. 40 minuten.


 

Kersteditie Don Bosco NU

 
 

In de kersteditie van DON BOSCO NU  een verslag van een van de deelnemers aan de reis naar Marokko van jongeren van Don Bosco Utrecht. Ze  raakten onder de indruk tijdens twee weken vrijwilligerswerk. In de rubriek 'Jeugd van tegenwoordig' vertellen jongeren wat stilte voor hen betekent. In de rubriek 'Don Bosco naamdragers' staat dit keer het Johannes Bosco College in Heerhugowaard centraal, een grote school die een aantal belangrijke kernthema’s van Don Bosco nog ten volle waarmaakt. En verder in de rubrieken Agenda en Nieuws.NL aandacht voor de activiteiten van de diverse Don Bosco-werken in het land. Tot slot is er ‘de inspiratie’ van Marlies Cuppen, bevlogen stuwende kracht bij Don Bosco Rijswijk. Je ziet het: opnieuw een hoopvolle en inspirerende DON BOSCO NU!


 

Stichting Dream of Don Bosco Group

 
 

Onlangs was er reden voor taart in Assel: de Dream of Don Bosco Group is na ondertekening van de stukken bij de notaris in Arnhem nu officieel een stichting. Dream of Don Bosco Group wil de droom van Don Bosco helpen waarmaken. De groep heeft als motto “Wees Bescheiden en Sterk.”


 

Wist je dat...

 
 

-Remi Goossens de nieuwe coördinator van SAMEN is geworden als opvolger van Willem van Sermondt. Vrijdag 4 januari van 18.00 tot 21.00 uur is er een Nieuwjaars-afscheidsborrel in het Don Bosco Huis te Amsterdam.
-Op 28 november de feestelijke première was van Open Vizier, het filmproject van Don Bosco Straatvisie. Het werd een toffe avond, met allerlei acts, rappers en een dj die er na afloop een groot feest van maakten.
-FondsenDigitaal 2019 nu beschikbaar is, op een USB-stick vind je up-to-date informatie over 1.423 fondsen. Mail naar
communicatie@donbosco.nl als je de USB-stick of het Fondsenboek 2019 wilt lenen.
 


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl,
Adres: Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier