Nieuwsbrief september 2018

 
 

We hopen dat alle lezers de warme vakantieperiode goed hebben overleefd en weer voldoende nieuwe energie en inspiratie hebben opgedaan. Aan de zon heeft het in elk geval niet gelegen! Deze zomer draaiden de Don Bosco-activiteiten voor kinderen in Assel, Lelystad en Rijswijk op volle toeren en bezorgden ze samen weer zo'n 2500 kinderen een geweldige vakantie. In Deventer zorgde  het  project The Colourful Circle voor een aantal kleurrijke bijeenkomsten voor kinderen. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen Don Bosco Werken Nederland.


 

Agenda

 
 

- 20 september 2018 - Trainingsdag voor stagiairs in Amsterdam
16, 17 en 18 november 2018 - informatieweekend SAMEN over werken met straatkinderen
20 en 21 november 2018  - 2-daagse voor coördinatoren in Assel
- 20 november 2018 - Première Documentaire over salesianen in Nederland en Vlaanderen in Assel


 

Ter inspiratie: Welke mens wil ik zijn voor de jongeren van vandaag?

 
 

Hoe vul ik mijn presentie in, in ontmoeting met jongeren?
Heb ik een houding die hun vrijheid respecteert?
Versta ik hun eigentijdse dromen, met een open hart?
Gaan hun individuele wensen mij oprecht aan of is mijn persoonlijke zienswijze eerder uitgangspunt?
 
Geïnspireerd door Don Bosco laat ik  jongeren vrijmoedig vertellen wie ik vandaag voor hèn kan zijn!

 


 

Najaarsweekend DeeBeetje

 
 

De laatste kampactiviteit van het jaar, van 19 t/m 21 oktober, is gereserveerd voor de oudste deelnemers van DeeBeetje jeugdkampen. Het Najaarsweekend is namelijk bedoeld voor de 15 t/m 17 jarigen. In een uitdagend programma doorloop je een volledige kampweek….maar dan wel in slechts 3 dagen! Deelname: 65 euro, incl overnachting en maaltijden. Voor meer info en aanmeldingen: www.jeugdkampendonbosco.nl 


 

Crowdfundingsactie Don Bosco Straatvisie

 
 

Met het filmproject 'Open Vizier' wil Don Bosco Straatvisie portretten van streetwise jongeren in beeld brengen op weg naar zelfstandigheid. Jongeren die hun jeugd hebben doorgebracht in jeugdzorg, instellingen, begeleid wonen enz. Voor veel jong volwassenen, die hun jeugd hebben doorgebracht binnen het jeugdzorgsysteem, symboliseert de stapel dossiers hun geschiedenis. Maar zijn zij het verhaal uit hun dossiers? En welk verhaal vertel je als je eenmaal op je zelf woont en je alles achter je kan laten. Samen met de deelnemers wordt de minifilm vormgegeven. De crowdfunding is bedoeld om de première te bekostigen. Kijk hier voor meer info en als je een donatie wilt doen.


 

Kleurrijke bijeenkomsten Don Bosco Deventer

 
 

Op drie achtereenvolgende vrijdagen in augustus organiseerde Don Bosco Deventer bijeenkomsten van The Colorful Circle in haar thuishonk Villa Voorstad. Het project kenmerkt zich door het directe contact tussen kinderen met verschillende culturele achtergronden. Al deze kinderen dragen een rugzakje met zich mee. Door middel van verschillende activiteiten spelen en communiceren ze met elkaar en reiken elkaar letterlijk en figuurlijk de hand. Middels bijvoorbeeld muziek of schilderdoeken, kwasten en verf gaan de kinderen samen aan de slag en ontstaan er vanzelf contacten. Kinderen helpen elkaar, kunnen met creatieve uitingen hun verhaal kwijt en delen hun ervaringen. Kinderen overbruggen cultuurverschillen in de 'kleurrijke cirkel’.


 

Nieuwe man aan het roer bij Don Bosco Apeldoorn

 
 

Per 1 september 2018 is Wietse de Boer bij de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Don Bosco Apeldoorn Wietse de Boer in dienst getreden in de functie van operationeel manager. De organisatie heeft in de persoon van Wietse een nieuw boegbeeld. Wietse is verantwoordelijk voor de aansturing van de primaire processen en neemt ook alle managementtaken voor zijn rekening. De komende periode zal Wietse in zijn agenda tijd inruimen om met alle samenwerkingspartners en -instellingen kennis te maken. Met het aantreden van Wietse zal de huidige directeur-bestuurder, Hans Stalknecht, een forse stap terug doen. Gedurende de komende maanden, met een termijn van maximaal een jaar, zal hij nog op de achtergrond aanwezig zijn, totdat alle directietaken en -verantwoordelijkheden aan Wietse zijn overgedragen. 


 

Televisieaandacht voor Don Bosco Rijswijk

 
 

Eind juni kreeg Don Bosco Rijswijk de Kans Inspiratieprijs uitgereikt. Marlies Cuppen werd die dag geïnterviewd. Het televisieprogramma Geloofsgesprek op NPO 2 besteedde op zondag 2 september aandacht aan het project van Don Bosco Rijswijk. Dit televisiefragment is op internet terug te zien en zeker de moeite waard om te bekijken. Marlies Cuppen legt in de uitzending aan presentator Leo Fijen heel duidelijk uit wat er bij Don Bosco Rijswijk in de geest van Don Bosco gebeurt, waarom echt alle kinderen welkom zijn en mogen meedoen!
 


 

Warm afscheid Hannie Webbers

 
 

De Kampschuur in Assel was vrijdag 31 augustus gevuld met familieleden, salesianen, collega's, relaties en vertegenwoordigers uit alle geledingen van de Don Bosco familie om afscheid te nemen van DBWN secretaris Hannie Webbers die per 1 oktober van haar pensioen gaat genieten.Tal van herinneringen werden opgehaald met een stortvloed aan complimenten, kado's en woorden van dank voor Hannies jarenlange inzet voor het Don Bosco werk in Nederland. 
Hannie: “Wat een verrassing dat er zoveel lieve en aardige mensen mij gedag kwamen zeggen afgelopen vrijdagmiddag, lieve woorden en complimenten, kaarten met aardige woorden en leuke cadeaus. Ik ben ontzettend verwend door jullie allemaal, dank jullie wel hiervoor. Ik heb erg genoten van de gezellige middag in de kampschuur, het was goed om op deze manier afscheid te nemen. Een hartelijke groet!!”

Jacqueline Douven uit Apeldoorn is haar opvolger en werkt op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend op het kantoor van Don Bosco Werken Nederland in Assel.


 

Wist je dat...

 
 

-Sportievelingen bij Don Bosco Straatvisie in training kunnen voor de aankomende Damloop by Night (8 km) op 22 september 2018. Elke maandag is er aan de Apollolaan 91 in Amsterdam om 17.00 uur eerst een lichte maaltijd en dDaarna trainen van 19.00-20.00 uur met een professionele trainer! 
-Het Vakantiebos van Don Bosco Rijswijk was weer een groot succes, maar liefst  2058 kinderen uit Rijswijk en omgeving hebben genoten van de vakantie-activiteiten. 70 vrijwilligers uit 15 landen gaven kleur aan deze 52e editie van het Vakantiebos.
-de Stichting Don Bosco Youthnet Nederland op 2 oktober aanstaande 10 jaar bestaat. Alvast van harte proficiat!
-de herfsteditie van Don Bosco NU begin oktober op je deurmat valt.


 

Colofon

 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld om op de hoogte te worden gehouden van activiteiten en initiatieven die binnen de Don Bosco familie in Nederland georganiseerd worden.
Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier