Nieuwsbrief januari 2018

 
 

Woensdag 31 januari was de naamdag van Don Bosco en dit werd al op tal van plaatsen gevierd. Over negen dagen vieren we het landelijke Don Bosco feest in Assel. Heb je je al aangemeld? Dat kan nog bij communicatie@donbosco.nl   Binnenkort starten weer nieuwe projecten en activiteiten in o.a. Deventer en Rijswijk. In deze nieuwsbrief lees je er meer over. Zo blijf je op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt. Veel leesplezier!


 

Agenda

 
 

-11 februari 2018 - Don Boscofeest in Assel
-8 maart 2018 - Vertegenwoordigers en bestuur Don Bosco Werken Nederland kijken samen naar de toekomst

-9 en 10 maart 2018 - NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland
-22 maart 2018: Vorming: ‘Knip in het jaar’ op 22 maart in A’dam, op 13 april in Deventer
-13-15 april 2018 - Informatieweekend SAMEN over werken met Straatkinderen (in Assel)
-27 t/m 29 april 2018 - Voorjaarsweekend DeeBeetje Jeugdkampen
-20 en 21 november 2018 - 2-daagse voor coördinatoren in Assel


 

Ter inspiratie: goed luisteren

 
 

Don Bosco leert van het voorbeeld van zijn moeder: mama Margherita. Zij werd op 1 april 1788 geboren in Capriglio en groeide op met drie broers en zussen op de boerderij van haar ouders. Ze ging niet naar school. Het gezin was haar leerschool.  ‘Goed luisteren’ stond hierbij centraal. De eerste woorden die men de kinderen leerde, was via liedjes, bijvoorbeeld het Ave Maria. Via het voorbeeld en het gesproken woord (preek, catechismus, viering) leerde Margherita thuis en in de kerk over ’t geloof. Zij had een goed geheugen want ze gaf dit alles door aan haar kinderen. Ze zaaide pareltjes die bodem vonden in het innerlijk van Don Bosco. Hij is deze op zijn eigen manier gaan cultiveren. Het was voor hem een uitdaging om zowel ‘luisteraar’ te zijn (om aansluiting te vinden bij uiteenlopende karakters) als ‘verteller’ (om op zijn beurt jeugd en jongeren te voorzien van levenswijsheid). Het is hem gelukt, gezien de vele mensen die tot op de dag van vandaag zíjn pareltjes cultiveren, ieder op eigen wijze.       


 

Don Bosco feest op 11 februari 2018

 
 

In de meegezonden bijlage vindt je de uitnodiging voor het sfeervolle Don Boscofeest  op zondag 11 februari 2018, aanvang 14.00 uur.
Het feest dat jaarlijks wordt gevierd met alle Don Bosco werkers, vrijwilligers, vrienden en de salesianen van Don Bosco krijgt dit jaar een speciaal tintje. Jeugdcircus Don Bosco verzorgt twee korte optredens. Dit jeugdcircus bestaat al sinds 1956 en won afgelopen jaar de Jeugdcultuurprijs 2017-2018 van de gemeente Halderberge. Deze middag wordt ook het nieuwe grote Don Bosco-logo officieel onthuld dat nabij de kampschuur is geplaatst.
En uiteraard is er weer wat lekkers te eten en te drinken wat zo kenmerkend is voor Don Bosco’s gastvrijheid. We zien uit naar het Don Bosco feest, want natuurlijk staan ontmoeting, gezelligheid en verbondenheid ook dit jaar weer centraal in de Kampschuur in Assel. Van harte uitgenodigd, de koffie staat klaar! Ook (klein)kinderen zijn van harte welkom en uitgenodigd. Meld je aan via communicatie@donbosco.nl 


 

Nieuws van Don Bosco Rijswijk

 
 

Zaterdag 27 januari vierde Don Bosco Rijswijk met 114 kinderen het Don Bosco festival! Er was een bus vol bezoekers uit het AZC. Bekijk hier het filmpje dat Simon Nongrum maakte. In maart start een cursus djembé voor kinderen met en zonder beperking, in het kader van het project Ontmoeten & Beleven. Van 27 febr t/m 1 maart zijn er vakantie-activiteiten in het thema 1001-nacht.
Geslaagd winterdiner
Veertien jonge Don Bosco-koks bereidden vrijdag 19 januari een compleet driegangen 'Winterdiner' met alleen maar verse producten. Zelfs de bonbons bij de koffie waren zelfgemaakt! Het was onbetaalbaar: de gelukkige gezichtjes van zowel de Don Bosco kinderen als die van de bewoners van woonzorgcentrum Cardia Onderwatershof. Dit alles in het kader van Kids4Society, een project van Don Bosco Rijswijk gesteund door de gemeente Rijswijk, waarin kinderen kennismaken met vrijwilligerswerk. Petje af voor de koks, die -jawel!- inmiddels een tweede ster hebben behaald.


 

Kick-off project 18+ bij Don Bosco Deventer

 
 

Dinsdagavond 13 februari start bij Don Bosco Deventer het nieuwe 18+ project: 'Terug naar het normale leven'. Don Bosco Deventer wil met dit nieuwe project gewone mensen inschakelen om kwetsbare jongeren van Deventer de weg naar het gewone leven te wijzen. Op dit moment is er een netwerk nodig zodat in Deventer organisaties bereikt kunnen worden. Daarnaast zoeken ze partners, organisaties die zich samen willen inzetten voor de doelgroep. En ze zijn op zoek naar matties, normale mensen die een jongere onder hun hoede willen nemen. Ben jij bij de kick-off? Welkom in Villa Voorstad, Bierstraat 52, Deventer. Aanvang 19.30 uur.


 

Sparren over toekomst Don Bosco Nederland

 
 

Bij de evaluatie van ‘de tweedaagse’ kwam het verzoek van diverse coördinatoren om met het bestuur van DBWN naar de toekomst te kijken. Men heeft aangegeven dat een informeel gesprek gewenst is tussen werkvloer en DBWN-bestuur om ‘met de benen op tafel' met elkaar te sparren over Don Bosco in Nederland. Dit overleg staat gepland op 8 maart en levert mogelijk actiepunten of plannen op, het gaat echter niet om concrete besluitvorming.


 

Nieuw logo Straatvisie

 
 

Met een 'nieuwe' naam, logo en tal van nieuwe activiteiten belooft 2018 een mooi jaar voor Straatvisie te worden! Want Jonathan en Straatvisie hebben de krachten gebundeld. Twee oorspronkelijk verschillende organisaties hebben zich wezenlijk met elkaar verbonden in één organisatie met één programma, waarin jongeren en jonge ouders, samen met leeftijdgenoten zich op eigen tempo en inzet kunnen ontwikkelen! Het logo bestaat uit vier huisjes, elk symbool voor de vier elementen van het Preventief Pedagogisch Systeem van Don Bosco, namelijk de huiskamer, de speelruimte, scholing en zingeving. Samen vormen deze huisjes een kruispunt, in de vorm van het Andreaskruis, symbool van de stad Amsterdam. De inkt van de huisjes en de letters van “Don Bosco Straatvisie” is onaf, waardoor een ‘open’ beeld ontstaat. Voor Straatvisie belangrijk om uit te blijven stralen dat niemand perfect is, en al helemaal niet strak of vast omlijnd.


 

Wist je dat...

 
 

-Er donderdag 8 februari 's middags een workshop is over fondsenwerving: "U hebt extra inkomsten nodig voor een project en wilt dat graag bij vermogensfondsen aanvragen. Hoe pak je dat aan? Dat leert u tijdens de workshop ‘Werven bij vermogensfondsen’ die Transmissie geeft op donderdag 8 februari 2018". Klik hier voor meer info en aanmelding.
-Hélène Noteboom de nieuwe leidinggevende is geworden bij Don Bosco Rijswijk? In een volgende nieuwsbrief stellen wj haar nader voor.


 

Colofon

 
 

Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier