Nieuwsbrief januari 2018

 
 

Inmiddels zijn we de drempel van het nieuwe jaar over en is het tijd voor deze eerste nieuwsbrief. We staan nog aan het begin van een veelbelovend en inspirerend jaar. Het Don Bosco feest staat binnenkort op stapel, in deze nieuwsbrief en in de bijlage leest u er meer over. Ook zo benieuwd wat dit jaar gaat brengen? Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.


 

Ter inspiratie: Wat haar hart sprak, gaf zij autoriteit

 
 

Don Bosco leert van het voorbeeld van zijn moeder.
 
Mamma Margherita, de moeder van Don Bosco, was een innerlijk vrije vrouw. Ze maakte keuzes vanuit haar hart en was sterk in het omarmen van ‘het kwetsbare’. Ze was niet afhankelijk van uiterlijk aanzien, persoonlijk comfort of bevestiging van buiten. Ze luisterde aandachtig…. en wat haar hart sprak, gaf zij autoriteit.
Van haar mocht Don Bosco zijn innerlijk verlangen om priester te worden, serieus nemen en invulling geven. Ondanks dat hij dan thuis niet meer kon helpen op het land.
En zo heeft zij ook ‘ja’ gezegd  in 1846, op de vraag van Don Bosco om voor hem en zijn dakloze jongens in Turijn te komen zorgen. Hoewel zij hier geen ervaring mee had en een grote stad niet was gewend.
Ze koos in vrijheid en liet de stem van haar hart hierbij bepalend zijn.


 

Agenda

 
 

-11 februari 2018 - Don Boscofeest in Assel
-9 en 10 maart 2018 - NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland
-13-15 april 2018 - Informatieweekend SAMEN over werken met Straatkinderen (in Assel)
-27 t/m 29 april 2018 - Voorjaarsweekend DeeBeetje Jeugdkampen


 

Don Bosco feest op 11 februari 2018

 
 

In de meegezonden bijlage vindt je de uitnodiging voor het sfeervolle Don Boscofeest  op zondag 11 februari 2018, aanvang 14.00 uur.
Het feest dat jaarlijks wordt gevierd met alle Don Bosco werkers, vrijwilligers, vrienden en de salesianen van Don Bosco krijgt dit jaar een speciaal tintje. Jeugdcircus Don Bosco verzorgt twee korte optredens. Dit jeugdcircus bestaat al sinds 1956 en won afgelopen jaar de Jeugdcultuurprijs 2017-2018 van de gemeente Halderberge. Deze middag wordt ook het nieuwe grote Don Bosco-logo officieel onthuld dat nabij de kampschuur is geplaatst.
En uiteraard is er weer wat lekkers te eten en te drinken wat zo kenmerkend is voor Don Bosco’s gastvrijheid. We zien uit naar het Don Bosco feest, want natuurlijk staan ontmoeting, gezelligheid en verbondenheid ook dit jaar weer centraal in de Kampschuur in Assel. Van harte uitgenodigd, de koffie staat klaar! Ook (klein)kinderen zijn van harte welkom en uitgenodigd. 


 

​Uitwisseling: SAMEN en Straatvisie

 
 

In mei 2018 zal een groep dak- en thuisloze jongeren van Don Bosco Straatvisie samen met ervaren jongeren van SAMEN afreizen naar Swaziland. Daar zal een uitwisseling zijn met jongeren van het Don Bosco project 'Manzini Youth Care'. Tijdens de reis staat uitwisseling over het thema zelfstandigheid centraal. In Nederland en in Swaziland ervaren (ex) dak- en thuisloze jongeren een grote uitdaging om na een periode van intensieve zorg op hun 18e verjaardag zelfstandig een leven op te bouwen. Tijdens diverse workshops gaat de groep met elkaar uitzoeken hoe jongeren als zij het beste geholpen kunnen worden naar een zelfstandig bestaan. Deze bijzondere uitwisseling wordt georganiseerd door Erjo Beitler, de voorzitter van SAMEN en oud-vrijwilliger van Straatvisie. De groep SAMEN vrijwilligers is inmiddels compleet. Charèl, Ymke, Fanny, Nienke en Esther gaan met Erjo mee. In januari start de werving van de jongeren van Don Bosco Straatvisie. Begin februari start dan de voorbereiding voor deze bijzondere reis!


 

Wist je dat...

 
 

-je via Geef.nl actie kunt voeren en geld in kunt zamelen voor je goede doel? Vertel wat jij gaat doen met jouw actie, wat je wilt bereiken en waarom je het doet.
-Don Bosco Rijswijk met hulp van Fonds 1818 en Oranje Fonds op zaterdag 27 januari het Ontmoeten & Beleven festival houdt, samen met kinderen van het AZC. Hapjes, spelletjes, knutselen, voor elk wat wils! Entree is gratis.
-Don Bosco Rijswijk nog op zoek is naar nieuwe begeleiders voor het Vakantiebos editie 2018. 
Ben jij niet vies van water, modder, verf en hard werken? Doe dan mee met het voorbereidingsweekend op 18-19 mei. Wil jij je inzetten om ruim 2000 kinderen een toffe vakantiedag te bezorgen? Meld je aan via marlies@donboscorijswijk.nl


 

Colofon

 
 

Heb je nieuws of wil je reageren? Stuur je bericht naar communicatie@donbosco.nl
Don Bosco Werken Nederland, Pomphulweg 106, 7346 AN Hoog-Soeren
www.donboscowerken.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier