Nieuwsbrief september 2017

 
 

We hopen dat alle lezers in de vakantieperiode volop nieuwe energie en inspiratie hebben opgedaan. Deze zomer draaiden de activiteiten voor kinderen in Rijswijk en Assel op volle toeren en bezorgden samen zo'n 2400 kinderen een geweldige vakantie, een record aantal. Nu de scholen weer beginnen gaan ook bij de andere Don Bosco werken allerlei nieuwe, mooie projecten van start. Zoals de Colourful Circle in Deventer. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen Don Bosco Werken Nederland.


 

Ter inspiratie: uit het leven van Don Bosco

 
 

Voorbeeld uit het leven van Don Bosco
“Een jongen van 16 jaar van de straat die niet kan lezen, schrijven of zingen zegt beschaamd tegen Don Bosco: ‘Ik kan niks’. ‘Kun je misschien fluiten?’ vraagt Don Bosco. Dan verschijnt er een glimlach op het gezicht van de jongen. Ja natuurlijk kan hij fluiten. De aansluiting is gevonden. De volgende zondag komt de jongen met negen straatvrienden terug bij Don Bosco. De jongens zijn veilig bij hem, hij laat ze vrij, ze hebben vertrouwen in Don Bosco.”
Uit: Picco Bello Don Bosco


 

Agenda

 
 

19 - 20 september 2017 - 2-daagse in Assel voor coöordinatoren van Don Bosco Werken Nederland
23 september 2017 - DeeBeetje festival in Assel
10 oktober 2017 - Trainingsdag nieuwe stagiairs in Utrecht
15 oktober 2017 - Rëunie Turijnreis in Deventer
14 november 2017 - Communicatietraining
11 februari 2018 - Don Boscofeest in Assel


 

Nieuws van DeeBeetje kampen

 
 

De kampweken zijn achter de rug. We kijken terug op vier mooie kampactiviteiten waarbij alle kinderen en jongeren genoten hebben van de echte DeeBeetje sfeer. Auke Hover schreef tijdens de laatste kampweek een mooi dagboek/blog over zijn belevenissen als fourageur en Dagblad de Stentor plaatste een mooi groot artikel over de DeeBeetje kampen. Verslagen en foto's zijn terug te vinden op de facebookpagina van DeeBeetje. Toch zitten ze niet stil. Voor de werkgroep Festival begint 23 september heel erg dicht bij te komen en bestuur en hoofdleiding komen in het weekend van 8 september bij elkaar om de activiteiten van de zomer te evalueren. De eerste aanmeldingen van jongeren voor het Najaarsweekend van 20 t/m 22 oktober stromen al binnen, kortom genoeg te doen.


 

DeeBeetje festival 23 september

 
 

Nog drie weken en dan is het zover: het  jubileumfestival DeeBeetje op zaterdag 23 september in Assel, van 14.00 tot 19.00 uur.
Het festival begint om 14:00 uur met koffie en gebak. Er zullen diverse workshops zijn die het DeeBeetje kampgevoel weergeven. Onder andere Djembé, weerwolven, knutselen en schmink. Er zal een stormbaan zijn en er worden rondleidingen gegeven over het terrein. Ook zijn er diverse optredens, zo komt er o.a. een koor, een coverband en cabaret aan bod. Entree, koffie, thee en limonade zijn gratis. Je kunt die dag tegen een kleine vergoeding wat te eten krijgen zodat deze dag voor iedereen is, ook met een kleine portemonnee. Kortom, het is een dag voor iedereen. Om het oude kampgevoel van vroeger opnieuw te beleven of om te ontdekken hoe dat vandaag de dag is. Het laatste nieuws vind je op de festivalpagina.


 

Record aantal deelnemers Vakantiebos Don Bosco Rijswijk

 
 

Met een trots gevoel kijkt het team van Don Bosco Rijswijk terug op het 51ste Vakantiebos. En op het voorpaginanieuws van Groot Rijswijk. Een record aantal van ruim 2300 kinderen deed mee aan het programma voor kinderen tot en met 16 jaar. Met soms wolken en vaak zon, het verbruiken van liters siroop en verf, veel blije kindergezichten en een moe maar voldaan team kan gezegd worden dat het een succesvolle zomer was. Extra trots is de organisatie op het feit dat ook kinderen met een beperking en kinderen van het asielzoekerscentrum hebben mee gedaan aan het programma. Team Don Bosco bedankt alle 70 vrijwilligers, de vele fondsen en donateurs, maar ook alle kinderen en hun ouders voor een geweldige vakantie. 
Kinderen kunnen weer terecht tijdens het volgende vakantiebos op 17, 18 en 19 oktober of bij één van de naschoolse activiteiten, want er is nog plek bij het koken (dinsdag), de streetdance club (woensdag) en Sport Fit (donderdag). Informatie over alle activiteiten: www.donboscorijswijk.nl 


 

​Project Colorful Circle gestart in Deventer

 
 

In Deventer is begin augustus het project The Colorful Circle van start gegaan. In dit project gaan autochtone kinderen/jongeren samen met vluchtelingen (kinderen/jongeren) creatief aan de slag. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij het Oranjefonds, Don Bosco Werken Nederland en gemeente Deventer. 


 

Veel media aandacht voor campagne Laat ons uitsterven

 
 

Woensdag 9 augustus nam een aantal vertegenwoordigers van U2-BHeard ! op het Station Utrecht Centraal deel aan de landelijke actie van Stichting Zwerfjongeren Nederland. Onder het motto 'Laat ons uitsterven' werd in alle grote steden actie gevoerd. Dit op initiatief van de Stichting Zwerfjongeren Nederland, die meer aandacht wil voor deze groep die fors is: in heel Nederland zijn er ruim 12.400 zwerfjongeren. De actie van de Don Bosco jongeren in Utrecht kreeg aandacht van o.a. NOS, Brandpunt (KRO-NCRV) en RTV Utrecht. Bekijk hier de reportages. 
Jongeren van Don Bosco Straatvisie voerden diezelfde dag campagne bij de zuidas om in Amsterdam bewustwording te creëren van het aantal dak- en thuisloze jongeren in Nederland!


 

Deelname Assel Don Bosco Centrum aan Open Monumentendagen 2017

 
 

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 doet Assel Don Bosco Centrum  mee aan de Open Monumentendagen 2017 met als thema: boeren, burgers en buitenlui. In dit kader is de Mariahoeve en Assel Don Bosco Centrum opgenomen in een gratis busroute en krijgt het de gelegenheid om te laten zien wat er op het terrein gebeurt. Don Bosco Werken Nederland werkt ook mee en de salesianen van de boerderij verheugen zich op dit weekend. Hun verhaal is zeker de moeite waard. Activiteiten: bezichtiging van de gebouwen en wandeling over het terrein, presentaties van films en oude foto's, het meditatiebos kan worden bezocht en voor kinderen is er een speurtocht. Aandacht zal er ook zijn voor het DeeBeetjefestival op 23 september vanwege het 50-jarig bestaan van de jeugdkampen op het terrein. Beide dagen is het centrum van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend voor bezoekers. Adres: Pomphulweg 104/106, 7346 AN Hoog Soeren. Vanwege de verwachte belangstelling is ADBC nog op zoek naar extra vrijwilligers die een van de dagen een handje willen komen helpen. Opgave kan bij: info@asseldonboscocentrum.nl


 

Activiteiten Don Bosco Rijswijk

 
 

Dn Bosco Rijswijk doet op 10 september mee aan het Rijswijkse strandwalfestival, met workshops judo, streetdance en vloggen, met een limonade-eenhoorn, versier je eigen pannenkoek en een klushoek. Ook starten ze met een cursus basketbal en bieden ze gezonde kookworkshops aan.
Klik hier voor meer info over alle activiteiten van Don Bosco Rjswijk.


 

Najaarseditie Don Bosco NU

 
 

Over twee weken valt de najaarseditie van Don Bosco NU bij de lezers op de mat. Het is weer een gevarieerd nummer geworden. We verwelkomen onze nieuwe provinciaal Wilfried Wambeke, ook als nieuwe columnist. Je leest over de ontwikkelingen bij Don Bosco in Amsterdam waar het altijd dynamisch en in beweging is. In Soest bestaat Scouting Don Bosco al 85 jaar en ze zijn al heel lang op zoek naar een nieuw onderkomen. In Congo doen twee Nederlandse salesianen al jarenlang geweldig mooi werk. Je leest er meer over in dit nummer. Kinderen in Rijswijk en omgeving en deelnemers aan de DeeBeetje kampen denken met weemoed terug aan hun kampdagen. In deze editie een nieuwe serie van drie jeugdherinneringen van oud-deelnemers aan de DeeBeetje jeugdkampen in Assel. Dit nummer staat weer vol met mooie verslagen en initatieven en vormt zo een bron van inspiratie.


 

Wist je dat...

 
 

-Wilfried Wambeke eind juli is geinstalleerd als nieuwe provinciaal van de salesianen van Don Bosco in Nederland en Vlaanderen?
-Twee salesianen: Simon Edward Nongrum en Cirilo de Deus sinds 21 augustus zijn toegevoegd aan het pastorale team van de parochie Nieuw-West Amsterdam waar Dominiek Deraeve samen met Andy Jebarus sinds juni 2016 al werkzaam zijn. 
-Don Bosco Burcht op zaterdag 7 oktober een reünie organiseert voor oud-bezoekers en -medewerkers van het jeugdcentrum in Rijswijk.
-India het doel is van de groepsreis van SAMEN in 2018?
-Serious Request van 18 t/m 24 december in Apeldoorn neerstrijkt? De opbrengst van het Glazen Huis van 2017 wordt door het Rode Kruis gebruikt om ouders en kinderen met elkaar te herenigen. Door natuurrampen en oorlogen komt het voor dat ouders en kinderen van elkaar gescheiden worden.


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier