Nieuwsbrief juni 2017

 
 

Bij de Don Bosco werken gaan we richting zomer en dat merk je aan alle buitenactiviteiten. In Rijswijk gonst het al weer door de voorbereidingen voor het 51e Vakantiebos. De inschrijvingen voor de jubileumeditie van de DeeBeetje zomerkampen in Assel lopen goed en voor de activiteiten van Don Bosco Youthnet Nederland kwamen jongeren uit heel Europa naar ons land. Via deze nieuwsbrief leest u meer over alle activiteiten en ontwikkelingen en blijf je op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.


 

Ter inspiratie: de priester Don Bosco

 
 

“Don Bosco legde zijn oor te luisteren bij die Ene God, die Zijn grote liefde voor medemensen in zijn hart bekendgemaakt had. Hij beantwoordde deze liefde elke dag opnieuw, bij succes en tegenslag. Hierbij was het leven van Jezus van Nazareth zijn inspiratiebron.`

Uit: Picco Bello Don Bosco


 

Agenda

 
 

23 juli t/m 12 augustus 2017 - DeeBeetje jeugdkampen in Assel
30 juli 2017 - Installatie nieuwe provinciaal Wilfried Wambeke
1 t/m 18 augustus - Vakantiebos Don Bosco Rijswijk
16 augustus - Geboortedag Don Bosco

19 - 20 september 2017 - 2-daagse in Assel voor coöordinatoren van Don Bosco Werken Nederland
23 september 2017 - DeeBeetje festival in Assel


 

Vakantiebos Don Bosco Rijswijk is Vriendenbos

 
 

Van 1 tot en met 18 augustus is de 51e editie van het Vakantiebos bij Don Bosco Rijswijk. Ook dit jaar organiseren zij weer allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 16 jaar. In drie weken wordt er een feestje gebouwd met bekende activiteiten zoals de water- en verfdag, het befaamde poepspel en levend Stratego. Ook dit Vakantiebos heeft weer een thema: het Vriendenbos. En Don Bosco zou nergens zijn zonder zijn vrijwilligers. Afgelopen week heeft het team van 35 vrijwilligers de eerste voorbereidingen getroffen. En ze hebben zeker niet stil gezeten; naast de nodige teambuilding hebben zij ook een compleet programma in elkaar gezet. Ben jij benieuwd naar dit programma? Medio juni staat het programmaboekje online. Voor meer info www.donboscorijswijk.nl 


 

​Presentatie Don Bosco Utrecht bij Jeugdsymposium over ‘Zelfregie’

 
 

Op 29 mei gaven enthousiaste vertegenwoordigers van U2-BHeard! een workshop over hun werk en voorlichtingsactiviteiten tijdens een Jeugdsymposium voor vertegenwoordigers van diverse gemeenten in Amersfoort. Malaaz Dafalla vertelde hoe zij en andere jongeren van U2-BHeard! kwetsbare jongeren in de stad Utrecht een stem en gezicht geven. Jongeren geven vanuit hun eigen ervaringsdeskundigheid voorlichting aan andere jongeren over schulden, jeugdwerkloosheid en woonproblematiek.


 

Laptops gestolen bij Don Bosco Utrecht

 
 

Maandag 29 mei is er ingebroken in het pand van Don Bosco Utrecht. Er zijn vijf laptops, een computer en één beamer gestolen.Toen stagair Sander Schevelier ochtends bij het pand aankwam trof hij binnen een ravage aan. De grote kast in het kantoortje stond open, het slot was vakkundig opengebroken. Er werd besloten om de kracht van Facebook in te zetten! In een razend tempo werd het opgestelde bericht gedeeld en met succes. Binnen 10 minuten kwam het eerste bericht binnen dat een buurtbewoner nog een desktop computer had staan die opgehaald mocht worden. De Utrechtse Internet Courant had het bericht online gelezen en plaatste een artikel. Na dit artikel bleven de liefdevolle berichten binnen stromen, zo ook van De Utrechtse Uitdaging, een organisatie die zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. Ze bemiddelen in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen (geld). Het bericht was hartverwarmend. U2-BHeard! kon 5 laptops krijgen zodat de jongeren van U2-BHeard! weer aan de slag kunnen. Zo zie je maar weer, na regen komt zonneschijn!


 

Europese vrijwilligers bereiden zich voor

 
 

Deze jongeren uit twaalf Europese landen (Oostenrijk, Italië, Malta, Spanje, Noorwegen, Armenië, Bosnië en Herzegovina, Georgië, Montenegro, Oekraïne en Nederland waren vorige week in Assel bijeen onder leiding van Andy Jebarus van Don Bosco Youthnet ter voorbereiding op hun werk als EVS’er deze zomer o.a. bij het Vakantiebos van Don Bosco Rijswijk.


 

Mooie opbrengst rommelmarkten Don Bosco

 
 

De opbrengst van de rommelmarkt van Don Bosco Deventer was 4.000 euro, ruim 1000 euro meer dan vorig jaar. De opbrengst is voor de exploitatie van het Radboudhuis en projecten voor jeugd en jongeren van Don Bosco Deventer. De rommelmarkt van DeeBeetje op 2e Pinksterdag in Assel was heel goed bezocht en gezellig mede dankzij het prachtige weer en bracht maar lieftst 1700 euro op, 500 euro meer dan in 2016.


 

Indrukwekkende voorstelling Heimwee naar mama

 
 

Vrijdagavond 2 juni was er een indrukwekkende theatervoorstelling in het Radboudhuis in Deventer. De 18 jarige Annelou Colijn gaf een vertolking van haar nog prille levenservaringen. Zij vertelde in een spel van een lach en een enkele traan haar ervaringen van een kind dat opgroeit met de onzekerheid van de scheiding van haar ouders, heimwee naar haar moeder en de gevolgen van een uithuisplaatsing. Annelou is niet bang om met een grote glimlach de kwetsbaarheid van het leven te laten zien!
Haar missie is, dat we ons hoofd en hart samen laten werken zodat we de juiste beslissingen kunnen en mogen maken. Dat we het systeem een beetje los mogen laten, écht gaan leven en ieder kind als individu mogen zien. Ieder kind heeft een stem. Luister naar het kind en niet naar het systeem. Na afloop was er dan ook een groots applaus voor Annelou en haar zusje Brigitte voor de muzikale begeleiding.
 
De voorstelling vormt een mooi begin van het nieuwe project “Terug naar het normale leven” van Don Bosco Deventer. Dinsdag 20 juni geeft Annelou in het stadhuis in Deventer een lunchvoorstelling voor medewerkers in het sociale domein en de relaties van de gemeente op dit gebied. 


 

Praten online: test je gevoel

 
 

Jongeren van 12 tot 23 jaar met angst- en depressieve klachten kunnen via de website PratenOnline gratis, anoniem en laagdrempelig chatten met professionele hulpverleners. PratenOnline wil jongeren in een vroeg stadium bereiken op een manier die bij hun leefwereld past. De online hulpverlening wordt uitgevoerd op basis van de principes van de oplossingsgerichte therapie.
Het doel van de website www.PratenOnline.nl is om alle Nederlandstalige jongeren, tussen 12 en 22 jaar, die kampen met depressieve klachten, kosteloos, anoniem en laagdrempelig, professionele hulp te bieden. Er zijn in Nederland meer dan 50.000 depressieve jongeren, waarvan een groot aantal een poging tot zelfmoord onderneemt, en (te) veel met succes. 
Deze jongeren vinden om verschillende redenen niet of onvoldoende hun weg naar de reguliere jeugdhulpverlening. Om deze jongeren te bereiken is het gebruik van online hulp (“chat”) een logische keuze: bijna alle jongeren hebben toegang tot internet en ze voelen zich thuis bij het anonieme karakter ervan. Psychische hulpverlening komt hiermee ook uitdrukkelijk binnen bereik van slechthorende en dove jongeren. 


 

Don Bosco en Wereldjongerendagen Panama

 
 

De volgende Wereldjongerendagen (WJD) zijn van 22 tot 27 januari 2019 in Panama. Het logo combineert het silhouet van Panama en het Panamakanaal, samen met het pelgrimskruis van de WJD. Don Bosco is een van de patroonheiligen die bij het evenement centraal staan. Zijn feestdag is in Panama zelfs een nationale feestdag!


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier