Nieuwsbrief mei 2017

 
 

Wat gebeuren er toch veel mooie dingen binnen de Nederlandse Don Bosco familie. De reis naar Turijn, de bakermat van het werk van Don Bosco, bracht veel positive energie en inspiratie bij de deelnemers. De diverse Don Bosco werken barsten van de energie en timmeren met hun activiteiten voor jong en oud aan de weg. Het begon allemaal met de droom van Don Bosco; om van betekenis te willen zijn voor jeugd en jongeren. 
Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.


 

De kracht van een glimlach

 
 

De kortste afstand tussen twee mensen is een lach. Lachen brengt mensen dichter bij elkaar. Probeer vandaag en of morgen eens te glimlachen naar iedere persoon die je tegenkomt. Niet iedereen zal teruglachen, maar je zal verbaasd zijn van hoeveel mensen het wel doen.
In 1831 gaat Giovanni Bosco naar Chieri voor de middelbare school. Hij woont er in kosthuizen waarvoor hij het geld op allerlei manieren bij elkaar weet te verdienen. Als 16–jarige komt hij tussen veel jongere leerlingen maar dank zij zijn prachtige cijfers doet hij de eerste drie klassen in één jaar. Met zijn schoolmaatjes richt hij zijn eerste vereniging op: de 'Club van de vrolijkheid'. Ze helpen elkaar en doen goed voor anderen.


 

Agenda

 
 

19 mei - Informatiemiddag SAMEN
20 mei - Rommelmarkt Radboudhuis Don Bosco Deventer
2 juni - Voorstelling 'Heimwee naar mama' bij Don Bosco Deventer
5 juni, 2e Pinksterdag - Rommelmarkt DeeBeetje in Assel 
23 september - DeeBeetje festival in Assel


 

Deelnemers enthousiast over Turijnreis

 
 

"Ik vond het een grandioze reis" was de reactie van een van de deelnemers van de Turijnreis bij aankomst op Schiphol.
Van 23 t/m 28 april ging een groep van 36 personen vanuit Nederland per vliegtuig op reis naar Turijn, de bakermat van Don Bosco. Op Schiphol ’s morgens vroeg was er gelukkig herkenning in de drukte van de vertrekhal omdat we al eerder in Assel met elkaar kennisgemaakt hadden. Het was een zeer gemêleerd gezelschap, in leeftijd uiteenlopend van 29 tot 78 jaar. Een ieder verschillend qua achtergrond en motief om met deze reis mee te gaan. Het verblijf was in Villa Speranza van de Paters Somaschi, een bezinningshuis in San Mauro zo’n 10 kilometer van het centrum van Turijn. Lees hier het uitgebreide verslag, op de Facebookpagina van Don Bosco Werken Nederland kun je een fotoverslag bekijken.


 

Geslaagd voorjaarsweekend DeeBeetje

 
 

Van 21 t/m 23 april was het Voorjaarsweekend van DeeBeetje jeugdkampen in Assel. Het leidingteam van het Voorjaarsweekend had een uitdagend programma opgesteld bij Camping DeeFeestje. De campingbaas was plezierig maar de chagrijnige buurman en buurvrouw niet. Feesten mocht niet van de buren, zij wilden stilte om te kunnen werken. Ze moesten er van overtuigd worden dat feesten echt wel leuk is! Wat leuke campingspelletjes konden hen nog niet overtuigen. De kampleden verstopten zich in een tent, aten heerlijke broodjes knakworst, verzamelden allerlei feestartikelen en gaven een geweldige fuif. Uiteindelijk zagen de buren in dat feesten veel leuker is dan werken!


 

Blije kinderen dankzij Don Bosco Rijswijk

 
 

Tieners van Don Bosco Rijswijk togen afgelopen week met tassen vol spelletjes en zelfgemaakte lekkernijen naar de kinderen in het asielzoekerscentrum. Een van de tieners twijfelde in eerste instantie of ze mee zou gaan omdat ze bang was dat wij de kinderen toch niet konden helpen. Toen ze aan het einde van de dag alle blije gezichten zag, was ze blij dat ze toch is meegegaan: "We hebben toch wat kunnen betekenen!"
Op 30 mei start in Rijswijk het Don Bosco voetbaltoernooi op vijf dinsdagmiddagen voor kinderen vanaf 6 jaar.


 

Workshop jongeren Don Bosco Utrecht

 
 

Jongeren van U2-B Heard! in Utrecht verzorgen op maandagmiddag 29 mei in Amersfoort een Workshop tijdens een symposium over medezeggenschap over Jeugdbeleid in de gemeente. Dit symposium is een activiteit van de Taskforce GGz. Bij de Workshop zal o.a. aan de orde komen:
-Wat doet U-2B Heard! (belangenbehartiging)?
-Hoe houd je de jongeren vast? (Don Bosco methodiek & werkwijze)
-Individuele begeleiding (wat is hier in van belang?)

Tijdens de workshop zullen de jongeren vertellen over geslaagde en minder geslaagde voorbeelden en stil staan bij de gevolgen van de inspraak van het jeugdbeleid door U-2B Heard!.


 

Mooi nieuws van Don Bosco Deventer

 
 

Zondagmiddag 7 mei reikte burgemeester Andries Heidema een Koninkljke onderscheiding uit aan John Vos. John werd geprezen om zijn inzet voor de wijk de Worp en voor de stad Deventer. John is bestuurslid van Don Bosco Deventer en de stuwende kracht achter tal van projecten.
Zaterdag 20 mei, van 10.00 tot 12.30 uur, is de jaarlijkse grote Don Bosco rommelmarkt in en rond het Radboudhuis aan de Twelloseweg 4 in Deventer. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan lokale goede doelen zoals het jongerenwerk van Don Bosco en diverse activiteiten in het Radboudhuis. 


 

Geslaagde Koningsdag SAMEN

 
 

Vrijwilligers van SAMEN zijn druk geweest rondom Koningsdag in Amsterdam. En met succes. Want de opbrenst van de verkoop stand was maar liefst € 2.986,- voor projecten van Young Africa in Zimbabwe.


 

Voorstelling Heimwee naar mama

 
 

Vrijdag 2 juni om 20.00 uur is de voorstelling 'Heimwee naar mama' te zien op de locatie van Don Bosco Deventer, Twelloseweg 4, Deventer. Een theatervoorstelling voor kleine theaters, huiskamers en scholen gespeeld door Annelou Colijn. In een spel van een lach en een enkele traan neemt zij haar toeschouwers mee in haar ervaringen van een kind dat opgroeit met de onzekerheid van de scheiding van haar ouders, heimwee naar haar moeder en de gevolgen van een uithuisplaatsing. Een eerlijk verhaal van een dappere vrouw, muzikaal ondersteund door haar zus Brigitte. Zaal open om 19.30 uur, na afloop is er gelegenheid voor interactieve discussie. De toegang is gratis, er is een deurcollecte voor de onkosten. Van harte aanbevolen!


 

Wist je dat...

 
 

-In Apeldoorn een benefietavond werd georganiseerd met een programma over zwerfjongeren, opbrengst ruim 900 euro. Lees hier het verslag van de avond.
-vrijdag 19 mei aan de Apollolaan in Amsterdam 91 in Amsterdam een informatiemiddag is van SAMEN over vrijwilligerswerk in het buitenland.
-het Jaarverslag 2016 van SAMEN online staat met daarin alle hoogtepunten van het afgelopen jaar.
-Juanita van U2-BHeard! mee heeft gewerkt aan een filmpje over schulden bij jongeren.
 


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier