Nieuwsbrief april 2017

 
 

De zomertijd is begonnen. Dat betekent dat er meer kans is op mooi weer en dat de avonden langer zijn. Extra gelegenheid om heerlijk buiten te wandelen, te genieten van de natuur en om te spelen. Wist je dat 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt. Gelukkig staan sport en spel bij Don Bosco altijd hoog in het vaandel. Er staan bij de Don Bosco werken weer tal van mooie initiatieven op stapel, zowel voor jonge kinderen als voor jongeren. Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.

Lees verder

 

Ter inspiratie: hoe maak jij een keuze?

 
 

Ons hele leven bestaat uit het maken van keuzes. Kleine en grote, keuzen die je leven beïnvloeden. Veel mensen vinden het maken van keuzes lastig. Soms stellen ze dit uit, of ze kiezen niet. De één denkt eerst lang na over zijn keuze, de ander maakt direct een keuze en gaat er vervolgens nog lang over nadenken.
Don Bosco heeft ook veel keuzes moeten maken die zijn leven hebben beïnvloed: als boerenjongen kiezen voor het priesterschap – het werken voor en met (risico)jongeren – opvoeden vanuit een preventieve en assisterende aanpak – het engagement voor de ontwikkeling en de vorming van de gewone volksmens – het betrekken van vele anderen door de stichting van de salesianen, de zusters en de medewerkers – het schrijven en uitgeven van talloze publicaties – de wereldwijde expansie – de consolidatie van zijn werk - …
Wat kan je helpen bij het maken van keuzes?
- bedenk je dat een keuze meestal niet definitief is;
- probeer zicht te krijgen op je twijfels;
- maak een lijstje met voors en tegens;
- goed is goed genoeg;
- probeer eens van een afstandje naar jezelf te kijken;
- als je dan nog twijfelt: kies en doe daarna even niets. Kijk maar wat er gebeurt.


 

Agenda

 
 

1 april 2017 - Ontmoetingsdag: shoppen bij Don Bosco
7-9 april 2017 - Informatieweekend SAMEN
21-23 april 2017 - Voorjaarsweekend DeeBeetje
23 t/m 28 april - Turijnreis
23 september - DeeBeetje festival in Assel


 

10 voordelen van een reismaatje via SAMEN

 
 

Via SAMEN ga je altijd met een maatje naar een project voor straatkinderen en straatjongeren. SAMEN vindt het belangrijk dat vrijwilligers als maatjes vertrekken. Je volgt samen de voorbereiding, je kan elkaar steunen tijdens moeilijke momenten en samen genieten van bijzondere en onverwachte momenten. Teruggekeerde vrijwilligers vertellen vaak over de vele voordelen van het samen op reis gaan. Op de website van SAMEN hebben ze tien voordelen van een reismaatje op een rij gezet.  
SAMEN is nu ook actief op Instagram omdat dit bij jongeren populair is en SAMEN zo nieuwe jongeren wil bereiken. 


 

Klussen geklaard met NL doet in Assel, Deventer en Utrecht

 
 

Het was stralend mooi weer tijdens de NL Doet-actie op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. Vrijdags waren vrijwilligers actief bij het Radboudhuis in Deventer en bij Spirit in Utrecht. Bij Don Bosco Rijswijk hielpen enkele raadsleden mee bij het opknappen van de ruimte. Een flinke groep vrijwilligers heeft in Deventer, Rijswijk, Utrecht en Assel geholpen met klussen in de gebouwen en op het terrein rondom. Er is geverfd, schoongemaakt, hout gezaagd en de tuinen zijn weer netjes aangeharkt. En natuurlijk was er ruimte voor een praatje en gezelligheid. Het blijkt dat je in een paar uur ontzettend veel kunt doen als je met een ploeg vrijwilligers aan de slag gaat. Alle vrijwilligers: reuze bedankt voor jullie hulp en samenwerking! 


 

Ontmoetingsdag in Assel op zaterdag 1 april

 
 

De ontmoetingsdag op zaterdag 1 april 2017 is beslist geen grap, maar het is wel de laatste activiteit die door de medewerkers van Don Bosco in Nederland wordt georganiseerd. Van 10.00 tot 14.30 uur kun je op het terrein van Assel Don Bosco Centrum mentaal shoppen. Kom zaterdag genieten van de natuur, frisse lucht, een mooi verhaal en laat je inspireren.


 

Mobiele keuken Don Bosco Deventer in gebruik genomen

 
 

Foto van de mobiele keuken van Don Bosco Deventer, de omgebouwde Vespa is afgelopen vrijdag 24 maart in gebruik genomen.Met de Vespa gaan jongeren drie dagen per week de wijk in om voor weinig geld gezonde maaltijden aan te bieden aan armlastige buurtbewoners en ouderen.


 

Nieuws van DeeBeetje - Voorjaarsweekend

 
 

Van 21 t/m 23 april is het Voorjaarsweekend van DeeBeetje jeugdkampen in Assel. Het leidingteam van het Voorjaarsweekend heeft een uitdagend programma bedacht. En om alvast iets te verklappen: een campingeigenaar heeft jullie hulp hard nodig! De uitnodigingen gaan dit weekend de deur uit. Op dit moment zijn er 13 deelnemers, maar er is nog plek genoeg voor meer kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar, aanmelden kan nog altijd. Er is dit jaar sinds lange tijd weer assistent-leiding, jongeren van 17 jaar die te oud worden om nog als deelnemer mee te mogen maar die zich wel graag in willen zetten voor het kamp. Daar is de organisatie natuurlijk heel blij mee. De aanmeldingen van deelnemers voor in de zomer lopen goed, en het leidingteam begint zich aardig te vullen. Met name bij het tentenkamp (week 1a) en het schuurkamp week 3 kan er nog wel wat leiding bij. Aanmelden voor de kampen of als leiding kan via het inschrijfformulier op de website!    
Foto: genomen bij eerder Voorjaarsweekend


 

MediaDiamant helpt bij mediaopvoeding

 
 

Recent onderzoek toont aan dat vier op de tien ouders hulp wensen bij de mediaopvoeding. Daarom lanceert Mediawijzer.net de MediaDiamant, ontwikkeld door Nederlandse experts. De MediaDiamant biedt tips om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien en helpt professionals en ouders om kinderen op een bewuste, plezierige en veilige manier met media om te leren gaan. De MediaDiamant is opgebouwd uit vijf belangrijke aspecten: Plezier – geniet van de mogelijkheden; Veilig – voorkom risico’s; Samen – begeleid je kind; Inhoud – weet welke media geschikt zijn; Balans – momenten met en zonder.


 

Wist je dat...

 
 

-SAMEN van 7 t/m 9 april een weekend organiseert voor jongeren die geinteresseerd zijn in vrijwilligerswerk met straatkinderen in het buitenland.
-Don Bosco Straatvisie in mei in Amsterdam een nieuwe cursus start voor jongeren die hun ervaringen willen inzetten binnen de jeugdhulp.
-het thema van de
Week van de Opvoeding 2017 bekend is: 'Buiten de lijntjes'. De WvdO is van 2 t/m 8 oktober en activiteiten kunnen aangemeld worden.
-Je met behulp van de kidsplaybook App (te downloaden in de App Store) meer dan 400 straatspelen uit 28 landen zelf kunt spelen! Voor meer informatie zie www.kidsplaybook.com. Probeer het maar eens, buiten spelen is hartstikke leuk! 

TIP | Buiten spelen: zien spelen doet spelen!


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier