Nieuwsbrief februari 2017

 
 

Onder de titel 'Don Bosco smaakt naar meer' staat het Don Bosco feest volgende week op stapel. De voorbereidingen voor de 50e editie van DeeBeetje jeugdkampen in Assel zijn in volle gang. En Don Bosco Straatvisie gaat komend jaar de grens over. Ook zo benieuwd wat dit jaar voor moois gaat brengen? Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.

 


 

Waar leef ik voor?

 
 

Jongerenwerker: “We zijn allemaal ‘collega-zoekers’, we bezitten hierin niet de wijsheid. Alle culturen aan tafel kunnen mee zoeken naar antwoorden op universele vragen als:
Wat doen ik hier? Waar leef ik voor? Wat kan ik? Wat vind ik waardevol? Hoe houd ik het vol? Wat is mijn hoop? Wat kan ik niet opgeven? Het helpt jongeren stil te staan bij innerlijke ervaring en eigen identiteit.”
Uit: Picco Bello Don Bosco 


 

Agenda

 
 

12 februari 2017 - Don Bosco feest in Assel
10 maart 2017 - NL Doet in Rijswijk
11 maart 2017 - NL Doet in Assel
19 maart 2017 - Infomiddag Turijnreis
1 april 2017 - Ontmoetingsdag: kom shoppen bij Don Bosco
23 t/m 28 april - Turijnreis
23 september - DeeBeetje festival in Assel


 


 

Don Bosco feest 12 februari

 
 

Heb je je al aangemeld voor het Don Bosco feest op zondagmiddag 12 februari in Assel? Onder het motto 'Don Bosco smaakt naar meer' vieren we feest, van 13.30 tot 16.30 uur in de Kampschuur aan de Pomphulweg 104. Het wordt een mooie middag want natuurlijk staan ontmoeting, gezelligheid en verbondenheid ook dit jaar weer centraal. Zie bijgaande uitnodiging. Aanmelden kan op de valreep nog per mail via donboscowerken@donbosco.nl of telefonisch 055-5191535.


 

​Don Bosco Straatvisie gaat internationaal!

 
 

De aanwezigheid van twee collega-organisaties in het Don Bosco Huis Amsterdam die zich intensief  met internationale uitwisselingen bezig houden (SAMEN en Don Bosco Youthnet) vragen regelmatig actieve inzet van deelnemers van Don Bosco Straatvisie in hun programma’s als deze in Amsterdam plaatsvinden. Jongeren van Straatvisie vertellen de vrijwilligers van SAMEN of EVS-ers van Youthnet over eigen achtergronden, geven voorlichting over ‘being homeless’ in Amsterdam, verzorgen rondleidingen door de stad, zitten mee aan lunches of helpen bij voorbereidingen.
Dat leidt vaak tot vragen: waarom mogen jongeren van Straatvisie niet mee op een uitwisseling? Gezien hun eigen afhankelijke situatie ligt een dergelijke stap op eigen initiatief niet voor de hand, laat staan dat zij met hun achtergronden in aanmerking komen als vrijwilliger op een project. Maar waarom niet? Binnen de veiligheid van ons Don Bosco Huis, de korte lijntjes met de organisaties onderling, de betrokkenheid onderling hebben de coördinatoren van SAMEN, Youthnet en Don Bosco Straatvisie besloten het experiment maar eens aan te gaan. Dit jaar starten ze als proef met een kleinschalige uitwisseling. Een uitwisseling voor kansarme jongeren met als titel “Art Bridge to Tolerance”. Dit samen met 3 andere landen (Armenië-gastland, Oekraïne en Spanje). Van 16 tot 20 februari vertrekt een groepje bestaande uit Biju (Youthnet) Saskia (DBJ) en Oscar, deelnemer van Straatvisie naar Armenië, om de échte’ uitwisseling voor te breiden die in juni zal plaatsvinden, en waar 5 jongeren van Straatvisie aan mee zullen doen. Wordt vervolgd!


 

Festivallen met DeeBeetje kampen

 
 

‘Met z’n allen festivallen’ is het thema van het jubileumjaar jeugdkampen Don Bosco in Assel, bij velen beter bekend als DeeBeetje-kampen. Dit jaar bestaan de Don Bosco jeugdkampen 50 jaar. In de periode van 23 juli t/m 12 augustus zijn er een vier kampweken voor kinderen en tieners die er behoefte aan hebben lekker op vakantie te gaan in de prachtige omgeving van Assel, nabij Apeldoorn. Van 21 t/m 23 april is er een voorjaarsweekend voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, voor tieners is er van 20 t/m 22 oktober een najaarsweekend. Het promotiemateriaal voor de kampen is klaar (zie bijlage) en het loopt al lekker met de aanmeldingen.


 

Seminar SAMEN over Werken met vrijwilligers

 
 

SAMEN is aangesloten bij de Missionaire Bondgenoten. Een clubje van organisaties met een missie achtergrond die een paar keer per jaar bij elkaar komt. In het voorjaar van 2017 organiseren deze een seminar over ‘werken met vrijwilligers’. Hoe werf je ze? Hoe bind je ze aan je organisatie? Wat heb je vrijwilligers te bieden? Wat vraag je van ze? Bij het seminar nodigt de organisatie actief bevriende organisaties uit. Mochten jullie interesse hebben om misschien aan te sluiten, stuur dan een mail naar info@samen.org. Wanneer er een concreet plan en een datum is ontvang je een uitnodiging voor deelname aan het seminar.


 

Mediagebruik en Kinderrechtenmonitor 2016

 
 

Hoeveel tijd spenderen jongeren achter computer en tv? Een digitale publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau geeft een goed beeld van het mediagebruik van Nederlanders vanaf 13 jaar, onder meer uitgesplitst naar leeftijdsgroepen en opleidingsniveau. Klik hier voor het overzicht. 
De Kinderrechtenmonitor laat zien in hoeverre voorzieningen voor kinderen in Nederland voldoen aan de eisen uit het Kinderrechtenverdrag. Hier de link.


 

Wist je dat...

 
 

-je op zaterdag 11 maart bij Assel Don Bosco Centrum weer mee kunt helpen bij NL Doet. Dit jaar wordt met hulp van vrijwilligers het meditatiebos opgeknapt.
-Don Bosco Rijswijk ook vrijwilligers zoekt voor NL Doet op vrijdag 10 maart. Creatievelingen die willen helpen schuren, verven, schoonmaken en opruimen, met als doel een frisse en kleurrijke toneelzaal&overblijflokaal. Aanmelden kan hier.
-de video bij de jaarspreuk 2017 van de Algemeen Overste van de Salesianen van Don Bosco pas is gepubliceerd? Hier is de link naar de versie met Nederlandse ondertiteling:
-Jetta Klijnsma en Katja Schuurman met een nieuwe campagne samen strijden tegen kinderarmoede in Nederland? Onlangs waren ze beiden te gast bij Jinek. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld en toch leven ruim 400.000 kinderen in ons land onder de armoedegrens. 
-Don Bosco Experience (Vlaanderen) deze week een nieuwe cd heeft uitgebracht? Onder de titel 'Gewoon even bij jou vertoeven' bevat de cd liederen rond dankbaarheid, hoop, liefde en Godsvertrouwen.


 

Contact

 
 

Ben je blij met deze nieuwsbrief of heb je suggesties? Reacties zijn van harte welkom, via 055 - 519 15 38 of via communicatie@donbosco.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier