Nieuwsbrief januari 2017

 
 

Inmiddels zijn we de drempel van het nieuwe jaar over en is het tijd voor deze eerste nieuwsbrief met nieuws en activiteiten van het Don Boscofront. De feestdagen liggen achter ons en we staan weer aan het begin van een veelbelovend en inspirerend jaar. Onder de titel 'Don Bosco smaakt naar meer' staat het Don Bosco feest volgende maand op stapel. En de voorbereidingen voor de 50e editie van DeeBeetje jeugdkampen in Assel zijn al in volle gang. Ook zo benieuwd wat dit jaar voor moois gaat brengen? Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alles wat zich in Nederland binnen de Don Bosco wereld afspeelt.

 


 

Van harte gewenst voor 2017

 
 

Voor 2017 van harte gewenst:
Een samenleving met minder nadruk op macht, rijkdom,
roem en communicatie –
waarin jongeren zich niet hoeven te etaleren in superlatieven als:
‘super’, ‘gaaf’ of ‘te gek’.
Een samenleving waarin oog is voor het onzichtbare en onopvallende –
waarin jongeren de weg wordt gewezen naar het geheim van innerlijke vrijheid en rust.
 
Iedere jongere zal een eigen zoektocht gaan op dit gebied. De één is er meer mee bezig dan de ander. Sommige jongeren worden pas op een spoor gezet wanneer iemand hen woorden, beelden of rituelen aanreikt voor dit innerlijke leven. Uit: Picco Bello Don Bosco
 


 

Agenda

 
 

12 februari 2017 - Don Bosco feest in Assel

11 maart 2017 - NL Doet in Assel

23 t/m 28 april - Turijnreis

23 september - DeeBeetje festival in Assel


 


 

Don Bosco feest 12 februari

 
 

Heb je je al aangemeld voor het Don Bosco feest op zondagmiddag 12 februari in Assel? In de bijlage vind je de uitnodiging. Het wordt een mooie dag want natuurlijk staan ontmoeting, gezelligheid en verbondenheid ook dit jaar weer centraal in de kampschuur in Assel.


 

DeeBeetje gaat festivallen in jubileumjaar

 
 

Onder het motto 'Met z'n allen festivallen' organiseert DeeBeetje jeugdkampen dit jaar haar kampweken. In 1967 besloot een aantal mensen om op kamp te gaan, toen nog in tenten. Zouden zij hebben kunnen bedenken dat er 50 jaar later nog steeds DeeBeetje kampen worden georganiseerd in Assel? 50 jaar vraagt om een feestje. En dat komt er ook met als hoogtepunt het festival op 23 september 2017. In de periode van 23 juli t/m 12 augustus zijn er drie kampweken voor kinderen en tieners die er behoefte aan hebben lekker op vakantie te gaan in de prachtige omgeving van Assel. Op www.jeugdkampendonbosco.nl en www.facebook.com/deebeetjekamp staat meer informatie over de kampactiviteiten evenals een aanmeldingsformulier.


 

Geslaagde Don Bosco kerstactiviteiten

 
 

Bij de jaarlijkse kerstmarkt in Kootwijk stond een Don Bosco kraam. Vertegenwoordigers van Assel Don Bosco Centrum en Don Bosco Werken Nederland bemensten de marktkraam ter vergroting van de bekendheid van de naam en het werk van Don Bosco.
De promotiekraam was sfeervol gedecoreerd met natuurproducten uit de omgeving van Assel Don Bosco Centrum. De eigen gemaakte, van wilgentenen gevlochten, kerststerren vonden gretig aftrek bij de bezoekers zodat deze tegen het eind van de markt 'uitverkocht' waren.
Op zaterdag 17 december organiseerde Don Bosco Deventer een geslaagde editie van WinterWorpLand, een nieuw kerstevenement dat tot stand is gekomen door samenwerking van verschillende goede doelen organisaties en ondernemers van de Worp. Zij zorgden voor een intieme kerstsfeer; feeërieke verlichting, vuurkorven, een kerststal en schaapjes, en leuke activiteiten voor kinderen verzorgd door The Colorful Circle en de schrijfster Juliette Rosenkamp las voor uit haar nieuwste boek ‘Met Leesvee door de winter’. 


 

Informatiedag SAMEN 22 januari a.s.

 
 

Vrijwilligersorganisatie SAMEN organiseert op 22 januari aan de Apollolaan 91 in Amsterdam een informatiedag voor jonge mensen van 18 tot 30 jaar die geïnteresseerd zijn in de groepsreis van 2017 naar Harare in Zimbabwe om daar projecten van Don Bosco en Young Africa te bezoeken. Meer informatie is te vinden op de speciale groepsreispagina.


 

Nieuwe provinciaal voor Nederland en Vlaanderen

 
 

Belangrijk en goed nieuws voor onze Don Bosco provincie. Wilfried Wambeke zal zich als nieuwe provinciaal de komende zes jaar dienstbaar inzetten en de Nederlandse-Vlaamse provincie op een salesiaanse wijze besturen. Wilfried Wambeke staat bekend als iemand die Don Bosco hoog in het hart draagt. Velen kennen hem vanuit zijn functie als reisbegeleider naar Turijn en andere salesiaanse plaatsen. Daar heeft hij altijd inspiratie gevonden om mensen te begeleiden vanuit de geest en het hart van Don Bosco. Vanuit zijn ervaring als directeur en de laatste jaren als provinciaal raadslid zal hij onze provincie op een deskundige wijze besturen.


 

Wist je dat...

 
 

-je op zaterdag 11 maart bij Assel Don Bosco Centrum weer mee kunt helpen bij NL Doet. Dit jaar wordt met hulp van vrijwilligers het meditatiebos opgeknapt.
-SAMEN een nieuw Handboek Begeleiders voor haar vrijwilligers heeft uitgegeven? Het handboek is de leidraad voor de voorbereidingsgesprekken met vrijwilligers in voorbereiding op vertrek naar een project. Het handboek bevat nieuwe quizvragen, rollenspellen en theorie.
-Je op Straatvisie kunt stemmen? Hoe meer stemmen ze krijgen, hoe hoger het donatiebedrag van het ING voor hun fotoproject. Stemmen kan via deze link.


 

Contact

 
 

Ben je blij met deze nieuwsbrief of heb je suggesties? Reacties zijn van harte welkom, via 055 - 519 15 38 of via communicatie@donbosco.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier