Nieuwsbrief augustus 2016

 
 

Terwijl veel mensen nog op vakantie zijn draaien de vakantie-activiteiten voor kinderen in Rijswijk en Assel op volle toeren. En de jongeren van SAMEN maken van allerlei wonderlijke belevenissen mee tijdens hun verblijf in India. In Utrecht worden nieuwe, mooie projecten opgestart. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. We wensen alle nieuwsbrieflezers nog een mooie nazomer toe, vol aangename verrassingen.
 

 


 

Agenda

 
 

2-19 augustus 2016 - Vakantiebos Don Bosco Rijswijk
16 augustus 2016 - Geboortedag Don Bosco
28 augustus 2016 - Inleiding door salesianen bij Don Bosco tentoonstelling in St Agatha
20-21 september 2016 - 2-daagse in Assel voor coördinatoren van Don Bosco Werken Nederland
25 september 2016 - Inleiding door salesianen bij Don Bosco tentoonstelling in St Agatha
13 oktober 2016 - Trainingsdag voor stagiairs en vrijwilligers
12 februari 2017 - Don Boscofeest in Assel
22-29 april 2017 - Turijnreis


 

Veel belangstelling voor Turijnreis

 
 

Het gaat goed met de aanmeldingen voor de Turijnreis 2017. Het is ook een prachtig mooi aanbod voor iedereen die betrokken is bij het werk van Don Bosco. De reis voert langs plekken in Noord-Italië waar Don Bosco leefde en werkte. Je kunt nog mee! De reis is van 22 t/m 29 april 2017 en kost 300 euro. Aanmelden kan nog tot 1 oktober via vorming@donbosco.nl.


 

Rode bananen in India, Nieuws SAMEN-reis

 
 

Wist-je-dat:
-ze rode bananen hebben in India?
-ze in India 'chapati' zeggen tijdens het maken van een foto?
-Indiase kinderen heel goed kunnen dansen?
-je met een krant een kamer kunt vegen?
-de deur in de bus dichtgaat met behulp van een schroevendraaier?
-de mensen in de dierentuin ons net zo interessant als de dieren vinden?
-de snacks in India erg zoet of gefrituurd zijn?
Deze nieuwtjes en nog veel meer kun je lezen in de nieuwsbrief van SAMEN.

Op 11 juli vertrok een groep van 14 jongeren onder begeleiding van Loes en Sarah naar India. In 4 weken maken de groepsleden kennis met verschillende projecten. Na de eerste gezamenlijke tijd is de groep nu opgesplitst over verschillende projecten. Geniet van hun belevenissen tijdens de reis in de tweede en derde nieuwsbrief van de groep. 
Na het lezen enthousiast over deze groepsreis? Wie weet ga jij in de zomer van 2017 mee met de groepsreis!


 

Nieuws van DeeBeetje kampen

 
 

DeeBeetje kamp heeft de eerste twee kampweken er al weer opzitten. In totaal gaan deze zomer ruim 80 kinderen en tieners in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar op kamp in Assel verdeeld over drie kampweken. Zij worden begeleid door ruim 40 vrijwilligers die in Assel zelf of achter de schermen hard bezig zijn om de kampweken ook dit jaar weer tot een succes te maken. Het thema is “Diep in de zee” en daar hebben de deelnemers geen moeite mee. Er wordt gezwommen en gefietst (soms wat verder dan de bedoeling is), er worden allerlei leuke spellen gedaan waarbij weerwolven bij jong en oud veruit favoriet is. Maar niet alleen de leiding is creatief in het bedenken van thematische programma-onderdelen. Gedurende de drie weken zijn drie kookstaven zeer actief in de keuken en ook zij proberen mee te denken in het onderwater wereldje. In week 2 hebben ze in de afgelopen week al aapjes op een tropisch eiland gegeten en ook stoere piraten-bananen. In samenwerking met de bewoners van de boerderij waar de leiding altijd terecht kan met vragen is ook dit jaar hard op een weg om een geslaagd DeeBeetje jaar te worden.
Van 21 oktober t/m 23 oktober 2016 is er nog een najaarsweekend voor 15 t/m 17-jarigen. Aanmelden kan hier


 

50e Vakantiebos Don Bosco Rijswijk

 
 

Dinsdag 2 augustus ging het Vakantiebos in Rijswijk van start met tientallen vrijwilligers uit binnen- en buitenland. Vanwege de 50e editie werden de vrijwilligers verrast met een heerlijke traktatie van Don Bosco Werken Nederland..
Wat een spektakel, bij de aftrap maakten alle aanwezigen een ronde door de wereld. Via de traditionele vlaggenparade werd getoond uit welke landen alle vrijwilligers kwamen, een kleurrijk schouwspel. De Rijswijkse kinderen vermaken zich prima de komende tijd, want het vakantiebos duurt nog t/m 19 augustus. Kijk hier voor het programmaboekje.


 

Vrijwilligers onontbeerlijk bij Vakantiebos

 
 

Het Vakantiebos in Rijswijk en DeeBeetje kampen in Assel kunnen niet draaien zonder de onontbeerlijke steun van de vrijwilligers die uit heel Europa komen, dit jaar uit 16 Europese landen (inclusief Nederland). In Rijswijk helpen zelfs drie vrijwilligers uit één gezin mee. Felix Brouwer en zijn twee zussen Franka en Frouke draaien al heel wat jaren met veel plezier mee bij het Vakantiebos, de laatste jaren als coördinatoren.


 

Toneelstuk U-2B Heard!

 
 

Jongeren van U-2B Heard! gaan een toneelstuk opvoeren op maandag 3 oktober in Amsterdam tijdens de Voordejeugddag.
Vooral jongeren in de Jeugdzorg of jongeren die in maatschappelijke opvangvoorzieningen verblijven vallen tussen wal en schip wanneer zij 18 geworden zijn. U-2B Heard! wil met dit toneelspel aan bezoekers inzicht geven in het denkpatroon van een jongere. Hoe leiden momenteel de diverse zorginstanties jongeren op weg naar volwassenheid, wanneer zij weinig tot niet kunnen terug vallen op de ouders? En hoe kan het dat in een land als Nederland, een van de beste ‘zorglanden’ ter wereld, jongeren tussen wal en schip vallen en op straat belanden? 
De komende maanden gaan ze hard aan de slag om er een leuke voorstelling van te maken.


 

Nieuwe medewerker Don Bosco Spirit: even voorstellen

 
 

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Ria Heek, ik ben 54 jaar en woon in Gouda. Trotse moeder van drie Afrikaanse tieners en sinds kort oma van een kleindochter. Sinds 1 augustus ben ik een nieuw gezicht bij Don Bosco Spirit / U-2B Heard! Ik ga 1 dag per week aan de slag als projectmedewerker bij het project ‘Voorlichting en preventie’. De werkomgeving is nieuw voor mij, maar ik heb heel veel zin om nieuwe kennis op te doen en mijn kennis te delen. Sinds ik werk, werk ik in functies waarin communicatie en persoonlijke begeleiding centraal staan. Jarenlang bij Wereldkinderen als voorlichter/redacteur en ouderbegeleider en sinds vorig jaar bij Stichting Adoptievoorzieningen als nazorgmedewerker en moderator van het forum van adoptie-ouders online. Bij U-2B Heard! zal ik de jongeren begeleiden die zich gaan inzetten om andere jongeren voorlichting te geven over thema’s, die hen aangaan. Heel inspirerend! Rest me om te melden dat ik heel veel zin heb in deze nieuwe uitdaging.


 

Wist je dat...

 
 

-jonge moeders (17-27 jaar) zaterdag 6 augustus via Don Bosco Jonathan met hun kind naar KidZcity gaan. De kinderen kunnen lekker samen spelen en de moeders kunnen gezellig kletsen. Vervoer en lunch zijn geregeld,
-je nog tot 23 september een vrijwilligersproject in kunt dienen om in aanmerking te komen voor 5000 euro: www.vrijwlligersprijzen.nl 
-technici en muzikanten van het NJO (Nederlands Jeugd Orkest) dit jaar weer drie weken verblijven in de Villa van Assel Don Bosco Centrum.
 


 

Contact

 
 

Ben je blij met deze nieuwsbrief of heb je suggesties? Reacties zijn van harte welkom, via 055 - 519 15 38 of via communicatie@donbosco.nl


 
 

Wilt u deze mailing niet ontvangen? Klik hier